Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Slatka patka
Dječje lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Marinirane srdele
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke