Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Brudet
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Tuna burger
Dip od južnog voća
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Goveđa rebarca sa zeljem
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lazanje u tavi
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s grilla
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke