Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brudet
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Srneći file na salatu
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Punjena teleća prsa
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Gulaš od oslića i povrća
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slatka patka
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke