Meni Search

Superwoman

Pogača sa sardinom

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Brudet
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Bouillabaisse
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke