Meni Search

Okrećem novi list

Pohana skuta

Rolice od soma
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Čudotvorni čaj za detoks
Španjolski migas s bundevom
Vege odresci s marinadom
Vegetina enchilada
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill povrće na salatu
Rosti
Ljubavne šurlice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Papreni tart s marelicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od blitve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Raskošna ljetna tava
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Crveno ljetno varivo
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Palačinke s nadjevom od riže
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohane paprike
Salata s mora
Male teleće pitice
Salata od quinoe i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kozice s rižom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marokanska salata s cous-cousom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Grčka seljačka salata
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dagnje na buzaru
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Oslić s maslinama
Špageti na kineski način
Pogača sa sardinom
Zimski punč
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto na španjolski način
Empanade s pestom
Juha od cvjetače i camemberta
Caponata alla Podravka
Velika Britanija - Pastirska pita
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Sočna Wellington pečenka
Salata u košaricama od parmezana
Kaštelanski makaruni
Rižoto tortice
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Povrtni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna rebarca
Mesne okruglice u umaku
Mediteranski špageti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cous-cous s povrćem
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od tune i povrća
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Piletina s pistacijama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Brusketa s avokadom
Lignje punjene crvenim radićem
Salata s neobičnim preljevom
Zapečena ricotta
Govedina s lukom
Krumpir u košuljici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polupunjene paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Polpete od slanutka s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke