Meni Search

Okrećem novi list

Pohana skuta

Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Piletina s mascarponeom
Caponata alla Podravka
Salata od quinoe i povrća
Rolice od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Mediteranski špageti
Ljubavne šurlice
Juha od bundeve s jabukom
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od tune i povrća
Rižoto tortice
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Zabavni kineski ravioli
Čudotvorni čaj za detoks
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Marokanska salata s cous-cousom
Kozice s rižom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Empanade s pestom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grčka seljačka salata
Pohani tofu s povrćem
Raskošna ljetna tava
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Rosti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vege odresci s marinadom
Španjolski migas s bundevom
Janjetina na padelu
Lignje punjene crvenim radićem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zimski punč
Popečci od bulgura s umakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Rolice od soma
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna Wellington pečenka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Pohane paprike
Žuti medaljoni
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Oslić s maslinama
Prežgana juha
Tagliatelle s pečenim povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u košuljici
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna rebarca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s pistacijama
Salata u košaricama od parmezana
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Juha od rikule i račića
Sočna aromatična torta
Pileća prsa iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s lukom
Lignje i tikvice na štapiću
Mirisni prilog iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Čarobni štapići
Zapečena ricotta
Pirjani kunić
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Senf s paprikama
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke