Meni Search

Lagana depra

Pohana skuta

Rajčica s kukuruzom
Rižoto tortice
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Salata od tune i krastavaca
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto na španjolski način
Zapečeni poriluk
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Polupunjene paprike
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina na tajlandski način
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Cous-cous s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Špinatova juha s feta sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskave tortice od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Hrenovke u panceti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna aromatična torta
Grdobina u pikantnoj šalši
Švicarska juha sa sirom
Riba u bijelom umaku
Povrtni ražnjići
Piletina s pistacijama
Punjene tikve
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zimski punč
Rižoto s tunom
Voćna salata s piletinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s crnim pivom
Čarobna ljetna piletina
File steak na povrću
Umak od limete (Molho de limao)
Grčka seljačka salata
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fino varivo v loncu
Crveno ljetno varivo
Piletina Kiev
Singapurski ljuti omlet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Salata s neobičnim preljevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dalmatinska simfonija
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Salata od quinoe i povrća
Hrskava pileća krilca
Palačinke s nadjevom od riže
Empanade s pestom
Finska - Juha s lososom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mladi krumpir s ajvarom
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s okruglicama od sira
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata sa skutom
Pileća krilca s Coca-Colom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mirisni prilog iz pećnice
Rebarca s grilla
BBQ Steak & chips
Svinjski file s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s acetom balsamicom
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Rosti
Povrtni lonac
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatki lungić
Juha od rikule i račića
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Prežgana juha
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od kelja sa sirom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Riža s tunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slasni BBQ burgeri
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Špageti na kineski način
Biftek rolice
Meksička party salata
Glazirana patka s umakom od jabuka
Riblja juha s Malte
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sunčani užitak mediterana
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s lukom
Piletina s povrćem
Ciganski odrezak
Juha od gljiva
Pečena janjetina s bademima
Mesne okruglice
Lazanje u tavi
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Lungić s povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranska rapsodija
Ražnjići od lososa
Dagnje na buzaru
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Senf s paprikama
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke