Meni Search

Lagana depra

Pohana skuta

Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Empanade s pestom
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirano svinjsko pečenje
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Fino varivo v loncu
Govedina s lukom
Pečena janjetina s bademima
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Fina pikantna piletina
Rosti
Dagnje na buzaru
Rižoto na španjolski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Caponata alla Podravka
Osvježavajuća juha od krastavaca
Hrskava pileća krilca
Salata od quinoe i povrća
Hrskave tortice od krumpira
Punjene tikve
Pohani tofu s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Hrenovke u panceti
Marokanska salata s cous-cousom
Proljetno meso i povrće iz woka
Finska - Juha s lososom
Palamida s čilijem i mangom
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina u finom umaku
Teriyaki piletina
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Riblja juha s Malte
Grill vratina u sendviču
Juha od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s mascarponeom
Biftek rolice
Svinjski file s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Rižoto tortice
Pita s crnim pivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
File steak na povrću
Salata s neobičnim preljevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Blagdanski rižoto s bakalarom
Zimski punč
Špageti s acetom balsamicom
Umak od limete (Molho de limao)
Salata s okruglicama od sira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice na ražnjiću
Ciganski odrezak
Dip od južnog voća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Senf s paprikama
Singapurski ljuti omlet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Riža s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Španjolski migas s bundevom
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Mediteranska rapsodija
Dječje lazanje
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
BBQ Steak & chips
Odresci u umaku s češnjakom
Juha od bundeve s jabukom
Crveno ljetno varivo
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina na tajlandski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u finom mediteranskom umaku
Cous-cous s povrćem
Juha od rikule i račića
Juha od kelja sa sirom
Rižoto s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dalmatinska simfonija
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni poriluk
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Salata od tune i krastavaca
Ražnjići od lososa
Pileći štapići u ketchupu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Rebarca s grilla
Zabavni kineski ravioli
Salata sa skutom
Slatki lungić
Prežgana juha
Pohani zamotuljci
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Riba u bijelom umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna aromatična torta
Pohane paprike
Švicarska juha sa sirom
Špinatova juha s feta sirom
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Voćna salata s piletinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sunčani užitak mediterana
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Lazanje u tavi
Popečci od bulgura s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke