Meni Search

Lud k'o šiba

Pohana skuta

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Sunčani užitak mediterana
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palačinke s nadjevom od riže
Slasni BBQ burgeri
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Medeni teleći kotleti
Marokanska salata s cous-cousom
Patka s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kotleti u pivskom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od bundeve s jabukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pašticada
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Pikantne mazalice
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Irski gulaš (Irish stew)
Aromatizirani kruh
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Zapečena ricotta
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Jakobove kapice s umakom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Janjetina na padelu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Špageti s pistacijama
Proljetna janjetina
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesna rolada u tijestu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Krem juha sa sjemenkama
Kotlovina
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Kineska juha s račićima i gljivama
Fiš paprikaš
Tuna burger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Cipar - Lungić na ciparski
Pečena janjetina s bademima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teriyaki piletina
Pohani buncek
Nadjevene lignje
Palamida s čilijem i mangom
Bugarska pita od krumpira
Riblja juha s Malte
Manastirski đuveč
Marinirano svinjsko pečenje
Polupunjene paprike
Hrskave tortice od krumpira
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

Sastojci

400 g skute
20 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g krušnih mrvica
1 jaje
60 g Glatkog brašna Podravka
150 g matovilca
¼ žličice Bijelog papra Podravka
2 žličice Vegete
Dresing:
150 ml jogurta
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog bosiljka
½ žličice soli
prstohvat Crnog papra Podravka
1 žlica svježeg limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  • 2 U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  • 3 Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  • 4 Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Savjet

Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke