Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pohane paprike

Špinatova juha s feta sirom
Sočna aromatična torta
Juha od rikule i račića
Grill pirjana piletina s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill vratina u sendviču
Špageti s pistacijama
Energetske kuglice s kurkumom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Riba u bijelom umaku
Rižoto na španjolski način
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kobasica u pivu i pecivu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Vegetina enchilada
Salata sa skutom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slatki lungić
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Jakobove kapice s umakom
Tjestenina u finom umaku
Sočna pureća rolada
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočni pureći ražnjići
Cipar - Lungić na ciparski
Grčka seljačka salata
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesna rolada u tijestu
Palamida s čilijem i mangom
Dalmatinske polpete
Krumpir u košuljici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Čarobni štapići
Prežgana juha
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od liganja
Prilog od prokulica
Piletina na tajlandski način
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Empanade s pestom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Fiš paprikaš
Švicarska juha sa sirom
Popečci od bulgura s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tunom
Pureći hamburger
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hladna juha od avokada
Ražnjići od lososa
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Papreni tart s marelicama
Rosti
Svinjska jetrica u umaku
Gulaš od gljiva
Zapečena ricotta
Piletina s nadjevom od ajvara
Senf s paprikama
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Rajčica s kukuruzom
Riža s tunom
Tjestenina mediterana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjenite sirom pečenu papriku zatim ju pohajte i uživajte u jednostavnom jelu u koje možete dodati i pršut ili šunku.

Sastojci

1 staklenka Pečenih paprika Podravka
300 g svježeg sira
4 jaja
100 g krušnih mrvica
1 Prašak za pecivo Dolcela
100 g Oštrog brašna Podravka
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
ulje za prženje
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Paprike ocijedite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Siru dodajte 2 jaja, sitno nasjeckani ili protisnuti češnjak, papar, prašak za pecivo, 1 žlicu krušnih mrvica, peršin i Vegetu. Dobro izmiješajte, pa dobivenom smjesom nadjenite paprike.
  • 3 Tako pripremljene paprike prvo umočite u brašno, a zatim u razmućena preostala jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 4 Panirane paprike pržite u dubokom ulju do zlatnosmeđe boje.

Savjet

Smjesu za punjenje možete obogatiti sa sitno nasjeckanom šunkom ili pršutom.

Posluživanje

Poslužite uz umak po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 600.5 75 75
Kalcij mg 388.32 39 39
Kalij mg 424.22 11 11
Pantotenska kiselina mg 1.07 15 15
Niacin mg 8.04 57 40
Vitamin D μg 30.48 15 15
Vitamin A μg 3378.45 84 68
Sol g 0.58 0 0
Bjelančevine g 22.71 - -
Vlakna g 3.2 - -
Ugljikohidrati g 54.31 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 9.09 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.7 - -
- zasićene masne kiseline g 5.45 - -
Masti g 21.92 - -

Podijeli s prijateljima