Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pohani zamotuljci

Hladna juha od avokada
Senf s paprikama
Salata sa skutom
Tjestenina mediterana
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Fileti lososa u finom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Špinatova juha s feta sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Grčka seljačka salata
Dalmatinske polpete
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečena piletina s limunom
Pureći hamburger
Ražnjići od lososa
Empanade s pestom
Prilog od prokulica
Čarobni štapići
Piletina s kozjim sirom
Pirjani kunić
Pohane paprike
Salata s mora
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća krilca s Coca-Colom
Švicarska juha sa sirom
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Mesna rolada u tijestu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto na španjolski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Street food kuglice
Slatki lungić
Vegetina enchilada
Caponata alla Podravka
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rižoto s tunom
Sočna aromatična torta
Svinjska jetrica u umaku
Gulaš od gljiva
Krumpir u košuljici
Grill pirjana piletina s roštilja
Srneći file na salatu
Crveno ljetno varivo
Zapečena ricotta
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fiš paprikaš
Rosti
Sočna pureća rolada
Popečci od bulgura s umakom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Jakobove kapice s umakom
Hrskava pileća krilca
Piletina s pistacijama
Polupunjene paprike
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina na tajlandski način
Juha od rikule i račića
Papreni tart s marelicama
Špageti s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Grill vratina u sendviču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Riža s tunom
Pašticada
Salata od tune i krastavaca
Palamida s čilijem i mangom
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo zvuči odlično! Originalan recept od paniranih pilećih zamotuljaka ispunjenih rajčicom i svježim začinskim biljem zaista je nešto posebno.

Sastojci

600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za nadjev:
300 g rajčica
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica svježe narezanog bosiljka
2 žlice maslinova ulja
50 g Crne masline Podravka
Za paniranje:
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
80 g krušnih mrvica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga potucite batom za meso.
  • 2 Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im Vegetu, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice.
  • 4 Pecite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi, stavite ih na upijajući papir i izvadite čačkalice.

Savjet

Zamotuljke stavite pržiti u dobro zagrijano ulje, a zatim smanjite plamen i nastavite pržiti do kraja.

Posluživanje

Tople mesne zamotuljke poslužite uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 432.58 54 54
Kalcij mg 94.35 9 9
Kalij mg 636.17 17 17
Niacin mg 31.88 228 159
Vitamin C mg 14.84 20 16
Vitamin D μg 33.86 17 17
Vitamin A μg 819.45 20 16
Sol g 2.76 0 0
Bjelančevine g 52.74 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 30.16 - -
Masti g 26.29 - -

Podijeli s prijateljima