Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pohani zamotuljci

Pečena piletina s limunom
Rosti
Piletina s pistacijama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Caponata alla Podravka
Mesna rolada u tijestu
Grill pirjana piletina s roštilja
Juha od rikule i račića
Jakobove kapice s umakom
Dalmatinske polpete
Salata od tune i krastavaca
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Prilog od prokulica
Špinatova juha s feta sirom
Popečci od bulgura s umakom
Svinjski file s povrćem
Špageti s pistacijama
Fileti lososa u finom umaku
Fiš paprikaš
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pileća krilca s Coca-Colom
Srneći file na salatu
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Senf s paprikama
Gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slatki lungić
Zapečena ricotta
Riba u bijelom umaku
Pohane paprike
Hrskava pileća krilca
Salata sa skutom
Tjestenina mediterana
Salata s mora
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Polupunjene paprike
Hladna juha od avokada
Riža s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Male teleće pitice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Palamida s čilijem i mangom
Belgija - Salade Liégeoise
Grčka seljačka salata
Svinjska jetrica u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočni pureći ražnjići
Piletina na tajlandski način
Voćna juha od višanja
Omlet s paprikom i kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir u košuljici
Pašticada
Pureći hamburger
Kotleti u pivskom umaku
Crveno ljetno varivo
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo zvuči odlično! Originalan recept od paniranih pilećih zamotuljaka ispunjenih rajčicom i svježim začinskim biljem zaista je nešto posebno.

Sastojci

600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za nadjev:
300 g rajčica
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica svježe narezanog bosiljka
2 žlice maslinova ulja
50 g Crne masline Podravka
Za paniranje:
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
80 g krušnih mrvica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga potucite batom za meso.
  • 2 Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im Vegetu, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice.
  • 4 Pecite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi, stavite ih na upijajući papir i izvadite čačkalice.

Savjet

Zamotuljke stavite pržiti u dobro zagrijano ulje, a zatim smanjite plamen i nastavite pržiti do kraja.

Posluživanje

Tople mesne zamotuljke poslužite uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 432.58 54 54
Kalcij mg 94.35 9 9
Kalij mg 636.17 17 17
Niacin mg 31.88 228 159
Vitamin C mg 14.84 20 16
Vitamin D μg 33.86 17 17
Vitamin A μg 819.45 20 16
Sol g 2.76 0 0
Bjelančevine g 52.74 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 30.16 - -
Masti g 26.29 - -

Podijeli s prijateljima