Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pohani zamotuljci

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjska jetrica u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Špinatova juha s feta sirom
Kotleti u pivskom umaku
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Papreni tart s marelicama
Gulaš od gljiva
Mesna rolada u tijestu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina mediterana
Pileća krilca s Coca-Colom
Riba u bijelom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Zapečena ricotta
Piletina s pistacijama
Hladna juha od avokada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Rižoto na španjolski način
Slatki lungić
Prežgana juha
Jakobove kapice s umakom
Sočna aromatična torta
Švicarska juha sa sirom
Pašticada
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Krumpir u košuljici
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od tune i krastavaca
Hrskava pileća krilca
Empanade s pestom
Pohane paprike
Cipar - Lungić na ciparski
Crveno ljetno varivo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Juha od rikule i račića
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čarobni štapići
Rižoto s tunom
Svinjski file s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Riža s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Dalmatinske polpete
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Senf s paprikama
Kobasica u pivu i pecivu
Fiš paprikaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina s roštilja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vegetina enchilada
Špageti s pistacijama
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Polupunjene paprike
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina u finom umaku
Piletina na tajlandski način
Grčka seljačka salata
Energetske kuglice s kurkumom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Palamida s čilijem i mangom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s kozjim sirom
Salata sa skutom
Salata od liganja
Srneći file na salatu
Rosti
Pureći hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo zvuči odlično! Originalan recept od paniranih pilećih zamotuljaka ispunjenih rajčicom i svježim začinskim biljem zaista je nešto posebno.

Sastojci

600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za nadjev:
300 g rajčica
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica svježe narezanog bosiljka
2 žlice maslinova ulja
50 g Crne masline Podravka
Za paniranje:
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
80 g krušnih mrvica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga potucite batom za meso.
  • 2 Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im Vegetu, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice.
  • 4 Pecite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi, stavite ih na upijajući papir i izvadite čačkalice.

Savjet

Zamotuljke stavite pržiti u dobro zagrijano ulje, a zatim smanjite plamen i nastavite pržiti do kraja.

Posluživanje

Tople mesne zamotuljke poslužite uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 432.58 54 54
Kalcij mg 94.35 9 9
Kalij mg 636.17 17 17
Niacin mg 31.88 228 159
Vitamin C mg 14.84 20 16
Vitamin D μg 33.86 17 17
Vitamin A μg 819.45 20 16
Sol g 2.76 0 0
Bjelančevine g 52.74 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 30.16 - -
Masti g 26.29 - -

Podijeli s prijateljima