Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pohani zamotuljci

Slatki lungić
Rajčica s kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureći hamburger
Palamida s čilijem i mangom
Grdobina u pikantnoj šalši
Rižoto na španjolski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kotleti u pivskom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Mesna rolada u tijestu
Grill vratina u sendviču
Grčka seljačka salata
Prilog od prokulica
Salata od liganja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pileći štapići u ketchupu
Rosti
Caponata alla Podravka
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Svinjski file s povrćem
Piletina s pistacijama
Hladna juha od avokada
Sočni pureći ražnjići
Špageti s pistacijama
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća krilca s Coca-Colom
Fileti lososa u finom umaku
Juha od rikule i račića
Svinjska jetrica u umaku
Salata s mora
Riža s tunom
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna pureća rolada
Piletina na tajlandski način
Kobasica u pivu i pecivu
Pohane paprike
Špinatova juha s feta sirom
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Dalmatinske polpete
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fiš paprikaš
Male teleće pitice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s kozjim sirom
Salata sa skutom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Polupunjene paprike
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cipar - Lungić na ciparski
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Zapečena ricotta
Salata od tune i krastavaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pašticada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Tjestenina mediterana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo zvuči odlično! Originalan recept od paniranih pilećih zamotuljaka ispunjenih rajčicom i svježim začinskim biljem zaista je nešto posebno.

Sastojci

600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za nadjev:
300 g rajčica
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica svježe narezanog bosiljka
2 žlice maslinova ulja
50 g Crne masline Podravka
Za paniranje:
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
80 g krušnih mrvica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga potucite batom za meso.
  • 2 Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im Vegetu, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice.
  • 4 Pecite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi, stavite ih na upijajući papir i izvadite čačkalice.

Savjet

Zamotuljke stavite pržiti u dobro zagrijano ulje, a zatim smanjite plamen i nastavite pržiti do kraja.

Posluživanje

Tople mesne zamotuljke poslužite uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 432.58 54 54
Kalcij mg 94.35 9 9
Kalij mg 636.17 17 17
Niacin mg 31.88 228 159
Vitamin C mg 14.84 20 16
Vitamin D μg 33.86 17 17
Vitamin A μg 819.45 20 16
Sol g 2.76 0 0
Bjelančevine g 52.74 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 30.16 - -
Masti g 26.29 - -

Podijeli s prijateljima