Meni Search

Gladan kao vuk

Polpete od oslića

Obojeni hamburger
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s grilla
Medeni teleći kotleti
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Špageti s tikvicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Sočna Wellington pečenka
Miješani grill
Piletina s nadjevom od ajvara
Biftek rolice
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina u egzotičnom umaku
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrenovke u panceti
Meso u woku na indonezijski način
Neobične punjene paprike
Vegetarijanski čips
Svinjski gulaš
Pašticada s njokima
Tortilje pikant
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pizza sirni jastučići
Gorički povrtni lonac
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Puretina s jabukom iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina s roštilja
Kotlovina
Svinjski kotleti s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantni gulaš
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Mesne okruglice u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena pečenka u vinu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Odresci u paketiću
Fino varivo v loncu
Fino začinjena piletina
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sarma sa suhim mesom
Svinjski medaljoni s kestenima
Slatko twist pile
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Harrisa janjetina s limunom
Odresci s umakom od kupina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Punjeni kelj s plodovima mora
Mesna rolada u tijestu
Španjolski migas s bundevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s bižima
Povrtni lonac
Slatki lungić
Lazanje u tavi
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Govedina s lukom
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureći hamburger
Pileća prsa s crnim tartufom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poprženim polpetima od oslića, tosta i mlijeka dodajte umak od vrhnja, poslužite uz osebujno pripremljen prilog s rižom i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

800 g fileta oslića (smrznutog)
80 g tosta
50 ml mlijeka
2 jaja
1 limun
1 žlica nasjeckanog peršina
30 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete
Za umak:
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za prilog:
200 g Riže Arborio Podravka
140 g Kukuruza šećerca Podravka
200 g mini rajčica
120 g mladog luka
1 žlica nasjeckanog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 g feta sira
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Kuhano meso oslića sitno nasjeckajte.
  • 2 Dodajte mu tost bez kore narezan na kockice, zalijte mlijekom, pa dodajte češnjak u granulama, jaje, sok i limunovu koricu, peršin, papar i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Od dobivene smjese vlažnim rukama oblikujte polpete. Oblikovane polpete pržite u tavi na dobro zagrijanom ulju.
  • 4 Za umak vrhnje, majonezu, češnjak i sok limuna dobro promiješajte, dodajte nasjeckani peršin i ohladite.
  • 5 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  • 6 Dodajte mini rajčicu narezanu na četvrtine, mladi luk narezan na ploške, timijan, feta sir narezan na kockice, maslinovo ulje, posolite i popaprite.

Savjet

Možete upotrijebiti i filete druge vrste ribe.

Posluživanje

Dobro promiješajte i poslužite uz popečke s umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 572.31 72 72
Kalcij mg 295.76 30 30
Kalij mg 708.07 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 20.82 149 104
Vitamin E mg 309.18 1405 1405
Vitamin A μg 3675.97 92 74
Sol g 3.33 0 0
Bjelančevine g 42.85 - -
Vlakna g 3.11 - -
Ugljikohidrati g 47.76 - -
Masti g 30.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke