Meni Search

Okrećem novi list

Polupunjene paprike

Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od bulgura s umakom
Salata od tune i povrća
Janjetina na padelu
Lignje punjene crvenim radićem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rolice od blitve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ražnjići od lososa
Juha od rikule i račića
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Lignje i tikvice na štapiću
Žuti medaljoni
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Zimski punč
Caponata alla Podravka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Senf s paprikama
Španjolski migas s bundevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Prežgana juha
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna aromatična torta
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Male teleće pitice
Pohane paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Kozice s rižom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Voćna juha od višanja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s mora
Juha od cvjetače i camemberta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Empanade s pestom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Čarobni štapići
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice
Zapečena ricotta
Papreni tart s marelicama
Salata s neobičnim preljevom
Polpete od slanutka s kurkumom
Govedina s lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir u košuljici
Zlatna piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Raskošna ljetna tava
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljubavne šurlice
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto na španjolski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Rezanci s krušnim mrvicama
Grčka seljačka salata
Cous-cous s povrćem
Vegetina enchilada
Pohana skuta
Proljetno meso i povrće iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Rolice od soma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice u umaku
Oslić s maslinama
Crveno ljetno varivo
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto tortice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Rosti
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Salata u košaricama od parmezana
Mirisni prilog iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite polupunjene paprike bez mesa, a za nadjev upotrijebite cous-cous s Vegetom mediteran, pinjole, masline, sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu. Pravi vizualni i okusni doživljaj u obliku toplog predjela.

Sastojci

800 g svježih crvenih paprika (3 veće)
2 žlice maslinovog ulja
200 ml vode
2 žličice Vegete mediteran
85 g cous cousa
25 g pinjola
50 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
50 g sušenih rajčica (u ulju)
75 g skute
2 žlice narezanog bosiljka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Paprike narežite napola, očistite od koštica (ali ostavite peteljku) i operite.
  • 2 Položite ih u tepsiju s kožicom prema gore, prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 180 °C 25-30 minuta.
  • 3 Vodu zakuhajte zajedno s Vegetom mediteran, pa u nju dodajte cous-cous, promiješajte, poklopite i maknite s vatre.
  • 4 Pustite ga da odstoji 5 minuta, pa u njega umiješajte suho popečene pinjole, masline narezane na kolutiće, narezanu sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu.
  • 5 Pripremljenom smjesom napunite pečene paprike i pecite ih u pećnici još 10 minuta.

Savjet

Za dodatnu aromu prije pečenja svaku polovicu punjene paprike prelijte s jednom žlicom vrhnja za kuhanje.

Posluživanje

Pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite kao toplo predjelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 78.61 10 10
Kalcij mg 64.77 6 6
Kalij mg 358.07 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.21 3 3
Niacin mg 2.03 15 10
Vitamin E mg 2.61 12 12
Vitamin A μg 7917.3 198 158
Sol g 0.51 0 0
Bjelančevine g 5.03 - -
Vlakna g 3.56 - -
Ugljikohidrati g 15.92 - -
Masti g 10.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke