Meni Search

Lagana depra

Polupunjene paprike

Šampinjoni u palačinki
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Voćna salata s piletinom
Pita s crnim pivom
Salata od quinoe i povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrenovke u panceti
Palamida s čilijem i mangom
Caponata alla Podravka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskave tortice od krumpira
BBQ Steak & chips
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ciganski odrezak
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina na tajlandski način
Salata s neobičnim preljevom
Empanade s pestom
Pohane paprike
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Teriyaki piletina
Crveno ljetno varivo
Hrskava pileća krilca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Marinirano svinjsko pečenje
Marinirana piletina s roštilja
Singapurski ljuti omlet
Piletina Kiev
Govedina s lukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lungić s povrćem
Riža s tunom
Punjene tikve
Pohani zamotuljci
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Umak od limete (Molho de limao)
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatki lungić
Kineska juha s račićima i gljivama
Dagnje na buzaru
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranska rapsodija
Pileća krilca s Coca-Colom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata od tune i krastavaca
Salata s okruglicama od sira
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni poriluk
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od kelja sa sirom
Palačinke s nadjevom od riže
Pohana skuta
Dalmatinska simfonija
Dip od južnog voća
Piletina s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Juha od gljiva
Piletina s pistacijama
Špageti na kineski način
Voćna juha od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Osvježavajuća juha od krastavaca
Marokanska salata s cous-cousom
Senf s paprikama
Riba u bijelom umaku
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Rebarca s grilla
Rižoto s tunom
Salata sa skutom
Sunčani užitak mediterana
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Rosti
Piletina sa šafranom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileći štapići u ketchupu
Lazanje u tavi
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od rikule i račića
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Biftek rolice
Finska - Juha s lososom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci u umaku s češnjakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slasni BBQ burgeri
Juha od bundeve s jabukom
Cous-cous s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
File steak na povrću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Švicarska juha sa sirom
Zimski punč
Mesne okruglice
Popečci od bulgura s umakom
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fino varivo v loncu
Špageti s acetom balsamicom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna aromatična torta
Pečena janjetina s bademima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Nadjevene lignje
Svinjski gulaš
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto tortice
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Riblja juha s Malte
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite polupunjene paprike bez mesa, a za nadjev upotrijebite cous-cous s Vegetom mediteran, pinjole, masline, sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu. Pravi vizualni i okusni doživljaj u obliku toplog predjela.

Sastojci

800 g svježih crvenih paprika (3 veće)
2 žlice maslinovog ulja
200 ml vode
2 žličice Vegete mediteran
85 g cous cousa
25 g pinjola
50 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
50 g sušenih rajčica (u ulju)
75 g skute
2 žlice narezanog bosiljka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Paprike narežite napola, očistite od koštica (ali ostavite peteljku) i operite.
  • 2 Položite ih u tepsiju s kožicom prema gore, prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 180 °C 25-30 minuta.
  • 3 Vodu zakuhajte zajedno s Vegetom mediteran, pa u nju dodajte cous-cous, promiješajte, poklopite i maknite s vatre.
  • 4 Pustite ga da odstoji 5 minuta, pa u njega umiješajte suho popečene pinjole, masline narezane na kolutiće, narezanu sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu.
  • 5 Pripremljenom smjesom napunite pečene paprike i pecite ih u pećnici još 10 minuta.

Savjet

Za dodatnu aromu prije pečenja svaku polovicu punjene paprike prelijte s jednom žlicom vrhnja za kuhanje.

Posluživanje

Pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite kao toplo predjelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 78.61 10 10
Kalcij mg 64.77 6 6
Kalij mg 358.07 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.21 3 3
Niacin mg 2.03 15 10
Vitamin E mg 2.61 12 12
Vitamin A μg 7917.3 198 158
Sol g 0.51 0 0
Bjelančevine g 5.03 - -
Vlakna g 3.56 - -
Ugljikohidrati g 15.92 - -
Masti g 10.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke