Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Polupunjene paprike

Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina mediterana
Pašticada
Senf s paprikama
Pileći štapići u ketchupu
Caponata alla Podravka
Voćna juha od višanja
Mesna rolada u tijestu
Srneći file na salatu
Piletina s pistacijama
Salata od tune i krastavaca
Fileti lososa u finom umaku
Zapečena ricotta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina na tajlandski način
Rosti
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Sočna pureća rolada
Pureći hamburger
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Riža s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hladna juha od avokada
Pohani zamotuljci
Dalmatinske polpete
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grčka seljačka salata
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Palamida s čilijem i mangom
Salata sa skutom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotleti u pivskom umaku
Fiš paprikaš
Omlet s paprikom i kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špinatova juha s feta sirom
Riba u bijelom umaku
Tjestenina u finom umaku
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Cipar - Lungić na ciparski
Prilog od prokulica
Grill pirjana piletina s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto s tunom
Jakobove kapice s umakom
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Špageti s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rajčica s kukuruzom
Rižoto na španjolski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir u košuljici
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Pohane paprike
Grill vratina u sendviču
Gulaš od gljiva
Popečci od bulgura s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Svinjska jetrica u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite polupunjene paprike bez mesa, a za nadjev upotrijebite cous-cous s Vegetom mediteran, pinjole, masline, sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu. Pravi vizualni i okusni doživljaj u obliku toplog predjela.

Sastojci

800 g svježih crvenih paprika (3 veće)
2 žlice maslinovog ulja
200 ml vode
2 žličice Vegete mediteran
85 g cous cousa
25 g pinjola
50 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
50 g sušenih rajčica (u ulju)
75 g skute
2 žlice narezanog bosiljka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Paprike narežite napola, očistite od koštica (ali ostavite peteljku) i operite.
  • 2 Položite ih u tepsiju s kožicom prema gore, prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 180 °C 25-30 minuta.
  • 3 Vodu zakuhajte zajedno s Vegetom mediteran, pa u nju dodajte cous-cous, promiješajte, poklopite i maknite s vatre.
  • 4 Pustite ga da odstoji 5 minuta, pa u njega umiješajte suho popečene pinjole, masline narezane na kolutiće, narezanu sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu.
  • 5 Pripremljenom smjesom napunite pečene paprike i pecite ih u pećnici još 10 minuta.

Savjet

Za dodatnu aromu prije pečenja svaku polovicu punjene paprike prelijte s jednom žlicom vrhnja za kuhanje.

Posluživanje

Pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite kao toplo predjelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 78.61 10 10
Kalcij mg 64.77 6 6
Kalij mg 358.07 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.21 3 3
Niacin mg 2.03 15 10
Vitamin E mg 2.61 12 12
Vitamin A μg 7917.3 198 158
Sol g 0.51 0 0
Bjelančevine g 5.03 - -
Vlakna g 3.56 - -
Ugljikohidrati g 15.92 - -
Masti g 10.75 - -

Podijeli s prijateljima