Meni Search

Lud k'o šiba

Polupunjene paprike

Mesna rolada u tijestu
Brownie s kajenskim paprom
Vratina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irski gulaš (Irish stew)
Kotleti u pivskom umaku
Piletina sa šafranom
Sunčani užitak mediterana
Kineska juha s račićima i gljivama
Nadjevene lignje
Pileći gulaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jakobove kapice s umakom
Ramsteak u seksi umaku
Patka s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Srneći file na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirano svinjsko pečenje
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Teletina s pirjanim povrćem
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Cous-cous s povrćem
Špageti s pistacijama
Medeni teleći kotleti
Grill vratina u sendviču
Krem juha sa sjemenkama
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Pikantne mazalice
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskave tortice od krumpira
Pečena janjetina s bademima
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Zapečena ricotta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Kotlovina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Male teleće pitice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Cipar - Lungić na ciparski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Fiš paprikaš
Marinirana pileća krilca s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Slasni BBQ burgeri
Rezanci s krušnim mrvicama
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Piletina s nadjevom od ajvara
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Pašticada
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Pohani buncek
Riblja juha s Malte
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite polupunjene paprike bez mesa, a za nadjev upotrijebite cous-cous s Vegetom mediteran, pinjole, masline, sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu. Pravi vizualni i okusni doživljaj u obliku toplog predjela.

Sastojci

800 g svježih crvenih paprika (3 veće)
2 žlice maslinovog ulja
200 ml vode
2 žličice Vegete mediteran
85 g cous cousa
25 g pinjola
50 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
50 g sušenih rajčica (u ulju)
75 g skute
2 žlice narezanog bosiljka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Paprike narežite napola, očistite od koštica (ali ostavite peteljku) i operite.
  • 2 Položite ih u tepsiju s kožicom prema gore, prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 180 °C 25-30 minuta.
  • 3 Vodu zakuhajte zajedno s Vegetom mediteran, pa u nju dodajte cous-cous, promiješajte, poklopite i maknite s vatre.
  • 4 Pustite ga da odstoji 5 minuta, pa u njega umiješajte suho popečene pinjole, masline narezane na kolutiće, narezanu sušenu rajčicu i razmrvljenu skutu.
  • 5 Pripremljenom smjesom napunite pečene paprike i pecite ih u pećnici još 10 minuta.

Savjet

Za dodatnu aromu prije pečenja svaku polovicu punjene paprike prelijte s jednom žlicom vrhnja za kuhanje.

Posluživanje

Pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite kao toplo predjelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 78.61 10 10
Kalcij mg 64.77 6 6
Kalij mg 358.07 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.21 3 3
Niacin mg 2.03 15 10
Vitamin E mg 2.61 12 12
Vitamin A μg 7917.3 198 158
Sol g 0.51 0 0
Bjelančevine g 5.03 - -
Vlakna g 3.56 - -
Ugljikohidrati g 15.92 - -
Masti g 10.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke