Meni Profil Search

Kako bismo običnom pomfritu promijenili dobro znani okus, predlažemo vam da ga tijekom pripreme obogatite Vegetom. Ovako prženi krumpir poslužite kao prilog ili malo jelo uz dodatak raznih umaka.

Sastojci

1 kg krumpira
1-2 bjelanjka
1 žlica Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe40 min

  • 1 Oguljeni krumpir narežite na ploške debljine oko 1 cm, a zatim na štapiće 0, 5-1 cm širine.
  • 2 Bjelanjke lagano istucite vilicom, dodajte Vegetu i papar, pa tom mješavinom prelijte pripremljeni krumpir. Dobro izmiješajte, a zatim pospite brašnom.
  • 3 Krumpir pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje.

Posluživanje

Prženi krumpir stavite na upijajući papir pa poslužite uz Relish, ketchup i slično.

Male tajne

Običan pomfrit postat će jako ukusan, ako ga još toplog, nakon prženja, pospete Vegetom. Želite li posebno ukusan i hrskav krumpir, pomiješajte ga sa smjesom bjelanjka, papra, Vegete, malo brašna pa ga pržite kao i inače.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 66.47 8 8
Kalcij mg 52.62 5 5
Kalij mg 714.25 19 19
Niacin mg 3.32 24 17
Vitamin C mg 19.1 25 21
Vitamin E mg 11.68 53 53
Vitamin A μg 0.33 0 0
Sol g 0.83 0 0
Bjelančevine g 5.75 - -
Vlakna g 4.25 - -
Ugljikohidrati g 22.3 - -
Masti g 15.57 - -

Podijeli s prijateljima