Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Popečci od bulgura s umakom

Piletina s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjska jetrica u umaku
Pečena piletina s limunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesna rolada u tijestu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Polupunjene paprike
Rosti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Salata od tune i krastavaca
Krumpir u košuljici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dalmatinske polpete
Gulaš od gljiva
Slatki lungić
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Hladna juha od avokada
Rajčica s kukuruzom
Zapečena ricotta
Caponata alla Podravka
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Pileći štapići u ketchupu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na tajlandski način
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata sa skutom
Svinjski file s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Male teleće pitice
Špinatova juha s feta sirom
Grill vratina u sendviču
Rižoto na španjolski način
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Juha od rikule i račića
Grčka seljačka salata
Voćna juha od višanja
Srneći file na salatu
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s kozjim sirom
Pohane paprike
Pirjani kunić
Jakobove kapice s umakom
Riba u bijelom umaku
Rižoto s tunom
Salata od liganja
Prilog od prokulica
Tjestenina mediterana
Pohani zamotuljci
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Fiš paprikaš
Grill oslić u aromatičnoj korici
Crveno ljetno varivo
Slasni burger sa slaninom i sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo vam da isprobate ovu varijantu popečka od egzotičnog bulgura s dodatkom umaka od majoneze, soka limete i slatkog vrhnja. Posebno će u popečcima uživati  ljubitelji ljutog okusa.

Sastojci

Za popečke:
1 žlica maslinovog ulja
50 g luka
1 žličica Vegete Natur
100 g bulgura
300 ml vode
2 jaja
120 g Bijelog graha konzerviranog Podravka
40 g nasjeckanih oraha
malo kumina
2 protisnuta češnja češnjaka
¼ žličice kajenskog papra
2 žlice nasjeckanog korijandera ili peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja za pečenje
Za umak:
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice majoneze
1 žličica soka limete
1 žlica nasjeckanog vlasca
sol

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

Za popečke:

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte Vegetu Natur, bulgur i zalijte vodom. Kuhajte pokriveno na laganoj vatri dok se voda ne upije (oko 15 minuta).
  • 3 Bulgur stavite u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.
  • 4 Razmutite jaja i zajedno s ocijeđenim grahom, orasima, kuminom, češnjakom, kajenskim paprom i nasjeckanim korijanderom umiješajte u bulgur. Posolite, popaprite i formirajte popečke.
  • 5 Popečke popecite na nauljenoj tavi do zlatne boje.

Za umak:

  • 1 Slatko vrhnje pomiješajte s majonezom, sokom limete i nasjeckanim vlascem. Na kraju posolite po potrebi.

Savjet

Umjesto bijelog graha možete uzeti slanutak iz konzerve koji će se dobro razmrviti i povezati bulgur.

Posluživanje

Popečke poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 221.59 28 28
Kalcij mg 104.79 10 10
Kalij mg 453.9 12 12
Pantotenska kiselina mg 0.81 12 12
Niacin mg 4.11 29 21
Vitamin D μg 17.12 9 9
Vitamin A μg 421.26 11 8
Sol g 2.08 0 0
Bjelančevine g 11.98 - -
Vlakna g 7.68 - -
Ugljikohidrati g 34.02 - -
Masti g 25.92 - -

Podijeli s prijateljima