Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od cvjetače

Belgija - Salade Liégeoise
Žuti medaljoni
Lignje na šumskom rižotu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohana skuta
Rosti
Empanade s pestom
Sočna pureća rolada
Sočna Wellington pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Vege odresci s marinadom
Salata od quinoe i povrća
Prilog od prokulica
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zimski punč
Salata s neobičnim preljevom
Polupunjene paprike
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Krumpir u košuljici
Caponata alla Podravka
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohane paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Mirisni prilog iz pećnice
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Ljubavne šurlice
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od soma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čudotvorni čaj za detoks
Bruskete od cvjetače
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto s tunom
Grčka seljačka salata
Salata od tune i povrća
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fina pikantna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špageti na kineski način
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto na španjolski način
Crveno ljetno varivo
Proljetno meso i povrće iz woka
Uskršnja šunka na zabavan način
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečena ricotta
Lignje punjene crvenim radićem
Rižoto tortice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od rikule i račića
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Španjolski migas s bundevom
Čarobni štapići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s pistacijama
Govedina s lukom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata u košaricama od parmezana
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Mesne okruglice u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Palačinke s nadjevom od riže
Povrtni ražnjići
Sočna aromatična torta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Papreni tart s marelicama
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Raskošna ljetna tava
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pirjani kunić
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Lignje i tikvice na štapiću
Oslić s maslinama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polpete od slanutka s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetina enchilada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke