Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Piletina s nadjevom od ajvara
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Macho hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Koprivnički odojak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjevene lignje
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Kokošja juha s požirakima
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek i salata s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke