Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Koprivnički odojak
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek i salata s roštilja
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa iz pećnice
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Macho hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke