Meni Search

Superman

Popečci od cvjetače

Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Kokošja juha s požirakima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Macho hamburger
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Koprivnički odojak
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke