Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Male teleće pitice
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižini ravioli s mozzarellom
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bakalar s krumpirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Punjena teleća prsa
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke