Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Lignji po gosposki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Brudet
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Rebarca s graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Male teleće pitice
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Piletina Kiev
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke