Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Cous-cous s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Gulaš od oslića i povrća
Lignji po gosposki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke