Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Punjena teleća prsa
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bouillabaisse
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bakalar s krumpirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke