Meni Search

Superwoman

Popečci od cvjetače

Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Riblji ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Punjena teleća prsa
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Brudet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečke od cvjetače poslužite uz kremasti umak začinite "Mediteranom" i uživajte u laganom jelu.

Sastojci

800 g očišćene cvjetače
1 jaje
1 žumanjak
100 g luka
1 vezica peršina
150 g edamera
2 žličice Gussnela Dolcela
sol
Crni papar Vegeta Maestro
2 žličice Vegete Mediteran
ulje za pečenje
Za umak:
50 g Pesto rosso Podravka
200 g kiselog vrhnja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Cvjetove cvjetače operite i skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne omekša (oko 4 - 5 minuta). Ocijedite i osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Cvjetaču usitnite nožem i stavite u zdjelu u koju zatim dodajte jaje, žumanjak, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, naribani edamer, Vegetu Mediteran, Gussnel i papar te dobro izmiješajte.
  • 3 Od smjese žlicom oblikujte popečke koje stavite u lim za pečenje obložen namašćenim papirom za pečenje. Smjesa će biti dostatna za oko 25 popečaka.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-ak minuta.
  • 5 Za umak pomiješajte kiselo vrhnje i Pesto rosso.

Savjet

U smjesu možete dodati i nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi popečci bili čvršći.

Posluživanje

Popečke poslužite uz umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke