Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Salata s mora
Salata od quinoe i povrća
Papreni tart s marelicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Rižini ravioli s mozzarellom
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir u košuljici
Rolice od soma
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečena ricotta
Rižoto na španjolski način
Juha od cvjetače i camemberta
Senf s paprikama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Empanade s pestom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grčka seljačka salata
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Bugarska pita od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Cous-cous s povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Oslić s maslinama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Uskršnja šunka na zabavan način
Proljetno meso i povrće iz woka
Vegetina enchilada
Prilog od prokulica
Zimski punč
Pileći gulaš
Lignje punjene crvenim radićem
Kozice s rižom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fina pikantna piletina
Popečci od cvjetače
Juha od rikule i račića
Crveno ljetno varivo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Caponata alla Podravka
Polupunjene paprike
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto tortice
Grill povrće na salatu
Sočna Wellington pečenka
Marokanska salata s cous-cousom
Kineska juha s račićima i gljivama
Rosti
Lignje i tikvice na štapiću
Povrtni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Pileća prsa iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Salata u košaricama od parmezana
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od bundeve s jabukom
Sočna rebarca
Goveđa rebarca sa zeljem
Govedina s lukom
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice
Ljubavne šurlice
Mini lazanje
Rižoto s tunom
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od tune i povrća
Dagnje na buzaru
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Španjolski migas s bundevom
Pohane paprike
Sočna pureća rolada
Salata s neobičnim preljevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke