Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Pečena piletina s limunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Salata od quinoe i povrća
Lignje punjene crvenim radićem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Salata s neobičnim preljevom
Sočna rebarca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Senf s paprikama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kozice s rižom
Vege odresci s marinadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna pureća rolada
Pohane paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dagnje na buzaru
Papreni tart s marelicama
Empanade s pestom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice u umaku
Pileći gulaš
Sočna Wellington pečenka
Uskršnja šunka na zabavan način
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Grčka seljačka salata
Pohana skuta
Španjolski migas s bundevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polpete od slanutka s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto na španjolski način
Salata od tune i povrća
Piletina s pistacijama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Polupunjene paprike
Krumpir u košuljici
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina s mascarponeom
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Crveno ljetno varivo
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Rolice od soma
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Rižini ravioli s mozzarellom
Marokanska salata s cous-cousom
Oslić s maslinama
Prilog od prokulica
Zimski punč
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto tortice
Proljetno meso i povrće iz woka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto s tunom
Mini lazanje
Čudotvorni čaj za detoks
Raskošna ljetna tava
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od cvjetače i camemberta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Janjetina na padelu
Rosti
Govedina s lukom
Vegetina enchilada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljubavne šurlice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice
Prežgana juha
Pileća prsa iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke