Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Juha od rikule i račića
Brusketa s avokadom
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetina enchilada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rolice od blitve
Rižoto tortice
Krumpir u košuljici
Salata od tune i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Crveno ljetno varivo
Pirjani kunić
Prežgana juha
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Pohane paprike
Kaštelanski makaruni
Kozice s rižom
Roštilj s umakom Romesco
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grčka seljačka salata
Piletina s mascarponeom
Rolice od soma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Male teleće pitice
Popečci od bulgura s umakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina s pistacijama
Velika Britanija - Pastirska pita
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Govedina s lukom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna rebarca
Senf s paprikama
Rosti
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna aromatična torta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prilog od prokulica
Sočna Wellington pečenka
Oslić s maslinama
Pohana skuta
Raskošna ljetna tava
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Caponata alla Podravka
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Španjolski migas s bundevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vege odresci s marinadom
Zimski punč
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od quinoe i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Papreni tart s marelicama
Zlatna piletina
Empanade s pestom
Rižoto na španjolski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Belgija - Salade Liégeoise
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
Marokanska salata s cous-cousom
Salata u košaricama od parmezana
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Dagnje na buzaru
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mediteranski špageti
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Mesne okruglice u umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Ljubavne šurlice
Rižoto s tunom
Lignje punjene crvenim radićem
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke