Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Senf s paprikama
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice u umaku
Kaštelanski makaruni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od rikule i račića
Piletina s mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečena ricotta
Govedina s lukom
Mini lazanje
Grčka seljačka salata
Rosti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto tortice
Tagliatelle s pečenim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Papreni tart s marelicama
Lignje i tikvice na štapiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Crveno ljetno varivo
Mirisni prilog iz pećnice
Oslić s maslinama
Sočna pureća rolada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prilog od prokulica
Krumpir u košuljici
Zimski punč
Pileća prsa iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Zlatna piletina
Rolice od soma
Salata s mora
Goveđa rebarca sa zeljem
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Empanade s pestom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna aromatična torta
Rižoto na španjolski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dagnje na buzaru
Rižoto s tunom
Povrtni ražnjići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od cvjetače i camemberta
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Salata od tune i povrća
Salata s neobičnim preljevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Caponata alla Podravka
Pohane paprike
Vegetina enchilada
Zabavni kineski ravioli
Juha od bundeve s jabukom
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljubavne šurlice
Salata u košaricama od parmezana
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Piletina s pistacijama
Pohani tofu s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od bulgura s umakom
Polupunjene paprike
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna Wellington pečenka
Ražnjići od lososa
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice
Čudotvorni čaj za detoks
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Bruskete od cvjetače
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohana skuta
Španjolski migas s bundevom
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke