Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice
Piletina laganini
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Meso s repom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lazanje s lignjama
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskava pileća krilca
Turske pizze
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Salata s mora
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Lagana sarma
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke