Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Račići na posteljici od povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Hrskava pileća krilca
Fini gulaš od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza s tunom
Urbana pola
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Piletina na kijevski način
Belgija - Salade Liégeoise
Viška pogača
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s ribom
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Pogača sa sardinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke