Meni Search

Okrećem novi list

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Govedina s lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Ljubavne šurlice
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Crveno ljetno varivo
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Polpete od slanutka s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto na španjolski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Pohana skuta
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice u umaku
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Mirisni prilog iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Prilog od prokulica
Oslić s maslinama
Špageti na kineski način
Raskošna ljetna tava
Rižoto tortice
Piletina s mascarponeom
Caponata alla Podravka
Sočna Wellington pečenka
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s mora
Sočna aromatična torta
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Juha od cvjetače i camemberta
Zimski punč
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata od quinoe i povrća
Žuti medaljoni
Rolice od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice
Pohane paprike
Senf s paprikama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Papreni tart s marelicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Čudotvorni čaj za detoks
Grčka seljačka salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Španjolski migas s bundevom
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečena ricotta
Salata s neobičnim preljevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Vegetina enchilada
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Pileća prsa iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od rikule i račića
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od soma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižini ravioli s mozzarellom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Empanade s pestom
Piletina s pistacijama
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od bundeve s jabukom
Rosti
Kozice s rižom
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od tune i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke