Meni Search

Pucam po šavovima

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Košarice od lisnatog tijesta
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Fish&Chips u tortilji
Juha od cvjetače i camemberta
Bugarska pita od krumpira
Pašticada s njokima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fiš paprikaš
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina s roštilja
Špinatova juha s feta sirom
Pileći štapići u ketchupu
Prežgana juha
Svinjska jetrica u umaku
Tjestenina u finom umaku
Hrskavi krumpir iz pećnice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pikantne mazalice
Slasni BBQ burgeri
Ljetna pileća salata
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Hrenovke u panceti
Fino začinjena piletina
Tuna burger
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od cvjetače
Grčka seljačka salata
Mesna rolada u tijestu
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u košuljici
Rezanci s krušnim mrvicama
Kotleti u pivskom umaku
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zapečena ricotta
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina s nadjevom od ajvara
Cipar - Lungić na ciparski
Pureći hamburger
Pizza s tunom
Tjestenina mediterana
Juha od kelja sa sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Čarobni štapići
Pašticada
Palačinke s nadjevom od riže
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečci od povrća slavni su od uvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

Sastojci

350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  • 2 Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  • 3 Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  • 4 Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  • 5 Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Savjet

Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Posluživanje

Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke