Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Ossobuco
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Zabavni kineski ravioli
Miješani grill
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje s lignjama
Salata s mora
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Turske pizze
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke