Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s ribom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Čarobna ljetna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Odresci od morskog psa
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Irska janjetina
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Viška pogača
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke