Meni Search

Ful nabrijana

Popečci od tikvica

Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Pirjani kunić
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s ribom
Viška pogača
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Turske pizze
Lungić u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke