Meni Search

Fitness freak

Popečci od tikvica

Popečci od cvjetače
Ljetna pileća salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina mediterana
Dip od južnog voća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblja juha s Malte
Kineska juha s račićima i gljivama
Bruskete od cvjetače
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Čudotvorni čaj za detoks
Prilog od prokulica
Osvježavajući smoothie
Salata od quinoe i povrća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata od tune i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Kozice s rižom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Rižoto s tunom
Salata s okruglicama od sira
Čarobna ljetna piletina
Topla salata barba Frane
Beskvasne calzone
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Zapečena ricotta
Proljetno meso i povrće iz woka
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Rolice od blitve
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Račići na posteljici od povrća
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Brzi detoks doručak
Salata sa skutom
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Pita s crnim pivom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Oslić s maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lignje na šumskom rižotu
Juha od bundeve s jabukom
Salata od liganja
Grčka seljačka salata
Raskošna ljetna tava
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zelena torta
Rižoto na španjolski način
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Špageti s acetom balsamicom
Juha od kelja sa sirom
Caponata alla Podravka
Pikantne grickalice
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisni prilog iz pećnice
Bruskete s povrćem
Vol-au-vent s gljivama
Polupunjene paprike
Mediteranska rapsodija
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljubavne šurlice
Mediteranski grill
Finska - Juha s lososom
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Salata od pečene rotkvice sa medom
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina fuži s tartufima
Palamida s čilijem i mangom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za višenamjenske tikvice nikad dovoljno ideja. Kako im sezona traje gotovo cijelu godinu i tehnike primjene su raznovrsne.

Sastojci

450 g tikvica
2 jaja
1 žličica Vegete
1 kiselo vrhnje (12% masti)
100 g Glatkog brašna Podravka
50 g parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja
Sol
2 male žlice svježeg vlasca
1 čvrsti jogurt
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Naribajte tikvice u cjedilu, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Koristeći ruke istisnite iz tikvica što je moguće više tekućine. Prebacite tikvice u veću posudu. Dodajte brašno, jaja, naribani parmezan i Vegetu.
  • 2 Pripremite papirnati ubrus na tanjuru. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše, doslovno par kapi) s biljnim ili suncokretovim uljem i zagrijte na polujakoj vatri. Kada je ulje zagrijano, skupite žlicom tikvice i stavite ih u kalup ili modlu. Možete ih jednostavno sa žlicom skupiti i oblikovati u sredini dlana, pritisnuti u sredini i staviti u ulje. Tako ćete dobiti rustikalniji izgled. Pecite tikvice s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko dok ne dobijete zlatnožutu boju, da medaljoni budu pečeni iznutra i da imaju hrskav izgled.
  • 3 Kada potrošite sve tikvice i ispečete sve popečke, stavite ih na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Pripremite svježi umak koji ćete poslužiti uz njih. Vratite u posudu jogurt i kiselo vrhnje i začinite s paprom i sitno narezanim vlascem. Po želji možete naribati i koricu limuna. Poslužite hladni umak uz tikvice.

Savjet

Ne radite ih predebele jer bi mogli ostati sirovi i nepečeni u sredini.
Za umak:
Kiselo vrhnje umiješajte s čvrstim jogurtom, stavite u gazu ili kuhinjsku krpu. Asimetrično skupite krajeve krpe i objesite iznad posude u kojoj će se cijediti višak tekućine. Postupak možete i ubrzati na način da ižmičete tekućinu.

Posluživanje

Pečene medaljone tikvica posložite slojevito jedan na drugi i na vrh (ako ćete odmah jesti) možete staviti malo umaka. Svježe narezani vlasac pospite po vrhu jela.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke