Meni Search

Ful nabrijana

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Viška pogača
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Špageti s ribom
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke