Meni Search

Ful nabrijana

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Salata s mora
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Brusketa s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Ossobuco
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Piletina na kijevski način
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Meso s repom
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Viška pogača
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke