Meni Search

Superman

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Mini lazanje
Kokošja juha s požirakima
Grill vratina u sendviču
Koprivnički odojak
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s nadjevom od ajvara
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Tjestenina u finom umaku
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
BBQ cheeseburger
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke