Meni Search

Superman

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Kokošja juha s požirakima
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Pašticada s njokima
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Koprivnički odojak
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Macho hamburger
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke