Meni Search

Superwoman

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Cous-cous s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Slatka patka
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Bouillabaisse
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Marinirane srdele
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pašticada voli penne a ti mene
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Brudet
Mini shepherd's pie
Lignji po gosposki
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Bakalar s krumpirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Mini lazanje
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke