Meni Search

Lagana depra

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Ciganski odrezak
Teletina s pirjanim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Rižoto tortice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Hrenovke u panceti
Osvježavajuća juha od krastavaca
Juha od rikule i račića
Salata od quinoe i povrća
Pohana skuta
Odresci u umaku s češnjakom
Rajčica s kukuruzom
Salata od tune i krastavaca
Juha od bundeve s jabukom
Rebarca s grilla
Salata sa skutom
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od kelja sa sirom
Fino varivo v loncu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill vratina u sendviču
Piletina na tajlandski način
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Svinjski gulaš
Piletina u finom mediteranskom umaku
Hrskave tortice od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Palamida s čilijem i mangom
Piletina sa šafranom
Pileća krilca s Coca-Colom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s pistacijama
Pohani zamotuljci
Glazirana patka s umakom od jabuka
Lungić u sendviču
Španjolski migas s bundevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s okruglicama od sira
Zimski punč
Piletina s mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Teriyaki piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lungić s povrćem
Zapečeni poriluk
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Špinatova juha s feta sirom
Dagnje na buzaru
Marinirano svinjsko pečenje
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Blagdanski rižoto s bakalarom
Pileći štapići u ketchupu
Mladi krumpir s ajvarom
Caponata alla Podravka
Špageti s acetom balsamicom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u bijelom umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
BBQ Steak & chips
Crveno ljetno varivo
Umak od limete (Molho de limao)
Biftek rolice
Juha od gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Singapurski ljuti omlet
Šampinjoni u palačinki
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Kineska juha s račićima i gljivama
Senf s paprikama
Punjene tikve
Slatki lungić
Mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pečena janjetina s bademima
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Fina pikantna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina u finom umaku
Sočna aromatična torta
Čarobna ljetna piletina
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Marokanska salata s cous-cousom
Uzbudljivi kolač od blitve
Riža s tunom
Mediteranska rapsodija
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Voćna salata s piletinom
Sočni pureći ražnjići
Dalmatinska simfonija
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Sunčani užitak mediterana
Rižoto s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Marinirana piletina s roštilja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Empanade s pestom
Slasni BBQ burgeri
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhana govedina s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Pita s crnim pivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s lukom
Rosti
Pohane paprike
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Mesne okruglice na ražnjiću
File steak na povrću
Dip od južnog voća
Švicarska juha sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke