Meni Search

Lagana depra

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Juha od kelja sa sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zimski punč
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje u tavi
Španjolski migas s bundevom
File steak na povrću
Uzbudljivi kolač od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto s tunom
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Hrskave tortice od krumpira
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Špinatova juha s feta sirom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Čarobna ljetna piletina
Sočna aromatična torta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od gljiva
Hrenovke u panceti
Rosti
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Salata s okruglicama od sira
Fino varivo v loncu
Finska - Juha s lososom
Govedina s lukom
Pita s crnim pivom
Riblja juha s Malte
Lungić u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Odresci u umaku s češnjakom
Empanade s pestom
Špageti s acetom balsamicom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od quinoe i povrća
Voćna salata s piletinom
Palamida s čilijem i mangom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Sunčani užitak mediterana
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohane paprike
Mediteranska rapsodija
Marokanska salata s cous-cousom
Pileća krilca s Coca-Colom
Prežgana juha
Punjene tikve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Crveno ljetno varivo
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Piletina na tajlandski način
Piletina s povrćem
Salata sa skutom
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s pistacijama
Popečci od bulgura s umakom
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Zapečeni poriluk
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Pohana skuta
Salata od tune i krastavaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski gulaš
Salata s neobičnim preljevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dalmatinska simfonija
Polupunjene paprike
Pileći štapići u ketchupu
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Biftek rolice
Caponata alla Podravka
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Uskršnja šunka na zabavan način
Dagnje na buzaru
Grčka seljačka salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Senf s paprikama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
BBQ Steak & chips
Juha od rikule i račića
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Ciganski odrezak
Riža s tunom
Švicarska juha sa sirom
Pečena janjetina s bademima
Singapurski ljuti omlet
Pohani tofu s povrćem
Rižoto tortice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni BBQ burgeri
Piletina s mascarponeom
Slatki lungić
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke