Meni Search

Lagana depra

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Povrtni lonac
Španjolski migas s bundevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uskršnja šunka na zabavan način
Marinirana piletina s roštilja
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Proljetno meso i povrće iz woka
Osvježavajuća juha od krastavaca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teriyaki piletina
Salata od tune i krastavaca
Fino varivo v loncu
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Singapurski ljuti omlet
Juha od kelja sa sirom
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Povrtni ražnjići
Riblja juha s Malte
Kineska juha s račićima i gljivama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Biftek rolice
Grill pirjana piletina s roštilja
Zimski punč
Dalmatinska simfonija
Zabavni kineski ravioli
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ Steak & chips
Mediteranska rapsodija
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Pita s crnim pivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Rižoto s tunom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Slasni BBQ burgeri
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Finska - Juha s lososom
Hrskave tortice od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s okruglicama od sira
Pohana skuta
Salata sa skutom
Punjene tikve
Zapečeni poriluk
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Švicarska juha sa sirom
Voćna juha od višanja
Marinirano svinjsko pečenje
Kuhana govedina s umakom od hrena
File steak na povrću
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Slatki lungić
Rižoto tortice
Juha od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Ciganski odrezak
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Špageti s acetom balsamicom
Juha od bundeve s jabukom
Voćna salata s piletinom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Riba u bijelom umaku
Senf s paprikama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski gulaš
Caponata alla Podravka
Pileća prsa iz pećnice
Palamida s čilijem i mangom
Lungić s povrćem
Sunčani užitak mediterana
Pohane paprike
Špageti na kineski način
Mesne okruglice
Pileći štapići u ketchupu
Hrenovke u panceti
Salata od quinoe i povrća
Teletina s pirjanim povrćem
Grčka seljačka salata
Dječje lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od bulgura s umakom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pečena janjetina s bademima
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna aromatična torta
Cous-cous s povrćem
Rižoto na španjolski način
Govedina s lukom
Empanade s pestom
Piletina s mascarponeom
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina sa šafranom
Piletina na tajlandski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Crveno ljetno varivo
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Riža s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanski rižoto s bakalarom
Lazanje u tavi
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špinatova juha s feta sirom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rosti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Portugalska kuhinja spoj je tradicionalnih okusa portugalskog prostora i kolonijalnih osvajanja, najzastupljeniji je bakalar, morski plodovi i nezaobilazno meso u kombinaciji s južnoameričkim povrćem i istočnjačkim začinima.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
100 ml bijelog vina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luk
100 ml Passate Podravka
500 g školjki (vongola)
100 ml vode
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file očistite, narežite na manje komade, dodajte crvenu mljevenu papriku, protisnuti češnjak i jednu žlicu Vegete.
  • 2 Zalijte vinom i pustite da malo odstoji.
  • 3 Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte marinirano meso i kratko popecite do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite sa strane, ostavite na toplom, a na istu masnoću dodajte na ploške narezani luk.
  • 5 Pirjajte dok luk ne omekša, dodajte ostatak marinade i passatu.
  • 6 Kad zakipi dodajte vongole, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se školjke ne otvore.
  • 7 Meso vratite u tavu, pospite nasjeckanim korijanderom i lagano promiješajte.
  • 8 Kad se umak reducirao dodajte papar.

Posluživanje

Maknite s vatre, po potrebi posolite i poslužite odmah s kruhom.

Male tajne

Tajna je u marinadi. Meso je najbolje pustiti da u začinima odstoji preko noći u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 604.96 76 76
Kalcij mg 60.66 6 6
Kalij mg 1141.32 31 31
Pantotenska kiselina mg 2.1 30 30
Niacin mg 18.45 132 92
Vitamin D μg 18.83 9 9
Vitamin A μg 587.16 15 12
Sol g 3.67 0 0
Bjelančevine g 46.76 - -
Vlakna g 1.16 - -
Ugljikohidrati g 10.84 - -
Masti g 22.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke