Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Urbana pola
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Lazanje s lignjama
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hlebinska i pretepena juha
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci od morskog psa
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Mesne okruglice
Meso s repom
Turske pizze
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Lignje s manistrom u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini shepherd's pie
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Miješani grill
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke