Meni Search

Ful nabrijana

Povrtni lonac

Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci od morskog psa
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sendvič s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Kobasica u pivu i pecivu
Lagana sarma
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s ribom
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Ossobuco
Mirisna pečenka
Turske pizze
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lazanje s lignjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke