Meni Search

Gladan kao vuk

Povrtni lonac

Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatki lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Patka s mlincima
Neobične punjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje pikant
Gorički povrtni lonac
Svinjski gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Punjeni kelj s plodovima mora
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramsteak u seksi umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Punjena pečenka u vinu
Odresci u paketiću
Sočna Wellington pečenka
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Macho hamburger
Tuna burger
Lazanje u tavi
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureći hamburger
Špageti s tikvicama
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Kotlovina
Biftek rolice
Miješani grill
Pileća prsa s crnim tartufom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Meso u woku na indonezijski način
Fino varivo v loncu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski medaljoni s kestenima
Obojeni hamburger
Svinjski kotleti s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Sarma sa suhim mesom
Vratina s roštilja
Ciganski odrezak
Odresci s umakom od kupina
Puretina s jabukom iz pećnice
Fino začinjena piletina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Polpete od oslića
Pileća krilca s roštilja
Pureća rolada s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slasni BBQ burgeri
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Janjetina s bižima
Vegetarijanski čips
Varivo od kelja i teletine
Fish&Chips u tortilji
Pikantni gulaš
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Krumpiri u kaputiću od pancete
Rebarca s grilla
Slatko twist pile
Mesna rolada u tijestu
Pašticada s njokima
Piletina u pivu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesne okruglice u umaku
Pizza sirni jastučići
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Harrisa janjetina s limunom
Govedina s lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata ječmena juha okrijepit će vas, a bogatstvo povrtnih sastojaka zamijenit će i glavno jelo.

Sastojci

50 g Ječmene kaše Zlato polje
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
  • 2 Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  • 3 Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
  • 4 U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  • 5 Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
  • 6 Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  • 7 Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  • 8 Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke