Meni Search

Ful nabrijan

Proljetna janjetina

Salata s mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Vratina sa sezonskim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke