Meni Search

Ful nabrijan

Proljetna janjetina

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada s njokima
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Dagnje na buzaru
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Piletina Kiev
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Kroketi od piletine
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke