Meni Search

Ful nabrijan

Proljetna janjetina

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Meso s repom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Piletina laganini
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pečenka
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke