Meni Search

Ful nabrijana

Proljetna janjetina

Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Delikatesna junetina na češki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Povrtni ražnjići
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina na kijevski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza s tunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke