Meni Search

Ful nabrijana

Proljetna janjetina

Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Turske pizze
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s ribom
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Urbana pola
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Odresci od morskog psa
Odresci u umaku s češnjakom
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Meso s repom
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Lazanje s lignjama
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke