Meni Search

Macho

Proljetna janjetina

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s lukom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileća prsa iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Kotlet s varivom od leće
Salata od tune i povrća
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Kotleti u pivskom umaku
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Biftek rolice
Palačinke s nadjevom od riže
Ribarska popara
Punjene tikve
Slasni BBQ burgeri
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s roštilja
Slatki lungić
Pita s crnim pivom
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Piletina u pivu
Delikatesna junetina na češki
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Macho hamburger
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotlovina
Dip od južnog voća
Medeni teleći kotleti
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Pohani zamotuljci
Dagnje na buzaru
Obojeni hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s pirjanim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza s tunom
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
File steak na povrću
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s acetom balsamicom
Odresci s umakom od kupina
Pašticada
Ramstek s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Bakalar s krumpirom
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Odrezak s umakom chimichurri
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirano svinjsko pečenje
Juha od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrenovke u panceti
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke