Meni Search

Macho

Proljetna janjetina

Pašticada
Pureća rolada s mlincima
Slatki lungić
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s pirjanim povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Pita s crnim pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirano svinjsko pečenje
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina u pivu
Lungić s povrćem
Teriyaki piletina
Punjene tikve
Dagnje na buzaru
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci s umakom od kupina
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlet s varivom od leće
Pileći štapići u ketchupu
Kotlovina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kotleti u pivskom umaku
Slasni BBQ burgeri
Biftek rolice
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
File steak na povrću
Pileća krilca s roštilja
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Ribarska popara
Medeni teleći kotleti
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Mladi krumpir s ajvarom
Salata od tune i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Govedina s lukom
Pirjani kunić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Irska janjetina
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Macho hamburger
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špageti s acetom balsamicom
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Čarobna ljetna piletina
Rebarca s grilla
Piletina s nadjevom od ajvara
Brancinovo oko
Meksička party salata
Odrezak s umakom chimichurri
Palačinke s nadjevom od riže
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Ramstek s povrćem
Hrenovke u panceti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke