Meni Search

Macho

Proljetna janjetina

File steak na povrću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Bakalar s krumpirom
Biftek rolice
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Zabavni kineski ravioli
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Pileći štapići u ketchupu
Pita s crnim pivom
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina sa šafranom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Blagdanska rolada
Salata od tune i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Medeni teleći kotleti
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjene tikve
Teletina s pirjanim povrćem
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s acetom balsamicom
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća krilca s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Macho hamburger
Palačinke s nadjevom od riže
Hrenovke u panceti
Pileća krilca s Coca-Colom
Govedina s lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Juha od gljiva
Kotlet s varivom od leće
Kobasica u pivu i pecivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odrezak s umakom chimichurri
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
Slasni BBQ burgeri
Lungić u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Marinirano svinjsko pečenje
Ribarska popara
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke