Meni Search

Superman

Proljetna janjetina

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek i salata s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada s njokima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Kokošja juha s požirakima
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Macho hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Koprivnički odojak
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Proljeće je idealno vrijeme za pečenu, špikanu janjetinu. Uz prilog od mladog krumpira, mrkve i graška dobit ćete pravu proljetnu rapsodiju okusa.

Sastojci

100 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
oko 2,3 kg janjetine od buta
1,5 žlica Vegete mediteran
4 žlice suncokretova ulja
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g Crne masline Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Pancetu i oguljeni češnjak narežite na štapiće.
  • 2 Janjeći but vrhom noža zarežite na nekoliko mjesta i napravite udubine. U udubine stavite štapiće pancete i češnjaka.
  • 3 But natrljajte Vegetom mediteran, a zatim popecite na ulju sa svih strana.
  • 4 Popečenu janjetinu stavite u kalup zajedno s masnoćom. Podlijte s malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja janjetinu okrenite i podlijevajte vodom.
  • 6 Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
  • 7 Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite.
  • 8 Potkraj pečenja janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Posluživanje

Pečeni janjeći but narežite i poslužite uz povrće i salatu po želji.

Male tajne

Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 169.66 57 42
Fosfor mg 931.67 116 116
Kalij mg 2116.07 57 57
Niacin mg 44.52 318 223
Vitamin C mg 54.63 73 61
Vitamin D μg 9.49 5 5
Vitamin A μg 9856.73 246 197
Sol g 1.43 0 0
Bjelančevine g 91.52 - -
Vlakna g 9 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
Masti g 39.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke