Meni Search

Fitness freak

Proljetno meso i povrće iz woka

Salata s okruglicama od sira
Tjestenina mediterana
Riblja juha s Malte
Rižoto na španjolski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto s tri vrste gljiva
Energetske kuglice s kurkumom
Vol-au-vent s gljivama
Roštilj s umakom Romesco
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata sa skutom
Sočni pureći ražnjići
Cartoccio od bijele ribe
Salata s neobičnim preljevom
Caponata alla Podravka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s crnim pivom
Kokošja juha s požirakima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Nadjevene lignje
Salata od pečene rotkvice sa medom
Beskvasne calzone
Kozice s rižom
Mirisni prilog iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fina pikantna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mediteranski grill
Mediteranski špageti
Topla salata barba Frane
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Brzo jelo od teletine i povrća
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Juha od kelja sa sirom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tunom
Popečci od bulgura s umakom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti s acetom balsamicom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Popečci od tikvica
Zapečena ricotta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polupunjene paprike
Čudotvorni čaj za detoks
Bruskete s povrćem
Salata od liganja
Raskošna ljetna tava
Teriyaki piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Rolice od blitve
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranska rapsodija
Prilog od prokulica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljubavne šurlice
Juha od bundeve s jabukom
Dip od južnog voća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Palamida s čilijem i mangom
Ljetni ražnjići
Ljetna pileća salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Grčka seljačka salata
Osvježavajuća juha od krastavaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Punjeni filet brancina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i povrća
Povrtni ražnjići
Ljetni lungić
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brancinovo oko
Osvježavajući smoothie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Oslić s maslinama
Brzi detoks doručak
Salata od quinoe i povrća
Pikantne grickalice
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od cvjetače
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Zelena torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke