Meni Search

Ful nabrijana

Proljetno meso i povrće iz woka

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Piletina na kijevski način
Grdobina s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Špageti s ribom
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ossobuco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Viška pogača
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Lignje s manistrom u škartocu
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke