Meni Search

Fitness freak

Proljetno meso i povrće iz woka

Salata s neobičnim preljevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Belgija - Salade Liégeoise
Oslić s maslinama
Popečci od cvjetače
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od tune i povrća
Kineska juha s račićima i gljivama
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Osvježavajući smoothie
Mediteranska rapsodija
Mediteranski grill
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s crnim pivom
Mirisni prilog iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od bulgura s umakom
Palamida s čilijem i mangom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Caponata alla Podravka
Račići na posteljici od povrća
Zapečena ricotta
Prilog od prokulica
Beskvasne calzone
Rižoto s tunom
Salata s okruglicama od sira
Ljetni ražnjići
Brzi detoks doručak
Juha od kelja sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Polpete od slanutka s kurkumom
Nadjevene lignje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Finska - Juha s lososom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti s acetom balsamicom
Lignje s povrćem i smokvama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata sa skutom
Ljetni lungić
Raskošna ljetna tava
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Riblja juha s Malte
Zanimljiva salata s kikirikijem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Grčka seljačka salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ražnjići od lososa
Pikantne grickalice
Čudotvorni čaj za detoks
Brancinovo oko
Cartoccio od bijele ribe
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Teriyaki piletina
Juha od bundeve s jabukom
Kokošja juha s požirakima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Brzo jelo od teletine i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Zelena torta
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Marinirana piletina s roštilja
Vol-au-vent s gljivama
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljubavne šurlice
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Topla salata barba Frane
Punjeni filet brancina
Brusketa s avokadom
Tjestenina mediterana
Rižoto s tri vrste gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Piletina u finom mediteranskom umaku
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Polupunjene paprike
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bruskete s povrćem
Kozice s rižom
Ljetna pileća salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke