Meni Search

Okrećem novi list

Proljetno meso i povrće iz woka

Čarobni štapići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vege odresci s marinadom
Juha od rikule i račića
Rosti
Oslić s maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rolice od blitve
Prežgana juha
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od bulgura s umakom
Brusketa s avokadom
Salata od quinoe i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Polupunjene paprike
Rižoto tortice
Grčka seljačka salata
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna Wellington pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od soma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Senf s paprikama
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Povrtni ražnjići
Piletina s pistacijama
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Pirjani kunić
Salata s mora
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tunom
Salata s neobičnim preljevom
Caponata alla Podravka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Zabavni kineski ravioli
Papreni tart s marelicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bruskete od cvjetače
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mesne okruglice u umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Palačinke s nadjevom od riže
Salata u košaricama od parmezana
Kozice s rižom
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s lukom
Voćna juha od višanja
Lignje i tikvice na štapiću
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Žuti medaljoni
Crveno ljetno varivo
Prilog od prokulica
Juha od cvjetače i camemberta
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Ljubavne šurlice
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od tune i povrća
Zimski punč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood


Prženi pileći file s povrćem narezanim na sitne trakice i začinjen egzotičnim okusom đumbira bit će pravo iznenađenje vašim ukućanima.

Sastojci

400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela Dolcela
1 mrkva (100 g)
3 mlada luka
100 ml ulja
1 crvena paprika (120 g)
1 tikvica (120 g)
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žličica naribanog đumbira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file narežite na trakice pa ga pomiješajte s Gussnelom.
  • 2 Pripremite mrkvu narezanu na tanke trakice te tikvice i papriku. Mladi luk narežite na kolutiće.
  • 3 U širokoj tavi (ili woku) na dobro zagrijano ulje stavite meso i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  • 4 Zatim meso izvadite pa na isto ulje dodajte mrkvu, papriku, luk i na kraju tikvice.
  • 5 Povrće pirjajte nekoliko minuta (ne do kraja).
  • 6 Vratite meso natrag u tavu, podlijte bijelim vinom, dodajte 1 žlicu Vegete i đumbir, pustite da tekućina ispari i dobijete umak.
  • 7 Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom. Ukrasite poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Posluživanje

Ukrasimo poprženim cherry rajčicama ili pohanom kaduljom.

Male tajne

Ako želimo da nam tjestenina pusti tekućinu po tanjuru prilikom posluživanja  potrebno ju je
''obući'' u maslac (rastopite maslac u tavi i na vrijeme zagrijati tjesteninu i takvu staviti na tanjur prije umaka).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 646.24 81 81
Kalcij mg 70.18 7 7
Kalij mg 646.24 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 15.86 113 79
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 9682.19 242 194
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 25.27 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 15.01 - -
Masti g 43.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke