Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Ossobuco
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Račići na posteljici od povrća
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Viška pogača
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Rajčica s kukuruzom
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zabavni kineski ravioli
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje s lignjama
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Mini shepherd's pie
Pizza s tunom
Miješani grill
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke