Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Hlebinska i pretepena juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Piletina sa šafranom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke