Meni Search

Ful nabrijana

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Povrtni lonac
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mora
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje s lignjama
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fina pikantna piletina
Viška pogača
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Ossobuco
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza sirni jastučići
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Prežgana juha
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pravu jesensku gozbu uz kopuna pripremljenog s prosenom kašom, šljivama i komadićima kestena uz povrtni prilog s gljivama.

Sastojci

100 g kestena
100 g suhih šljiva (mogu biti i svježe ili iz kompota)
200 g Prosene kaše Podravka
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žlica Vegete pikant
1 kopun
sol
2 jaja
150 g Svinjske masti Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
Za prilog:
250 g tikvica
150 g paprike
150 g šampinjona
250 g kupusa
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kestene i suhe šljive narežite na sitne komadiće, dodate ih kuhanoj prosenoj kaši i sve zajedno promiješajte.
  • 2 Dodajte češnjak, Vegetu pikant, promiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, pa još jednom promiješajte.
  • 3 Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme otkostite kopuna.
  • 4 Otkoštenom kopunu malo stanjite meso, malo posolite, pa nanesite nadjev. Kopuna zatvorite, povežite koncem i stavite u posudu za pečenje.
  • 5 Dodajte 2 žlice svinjske masti, jednu stavite na kopuna, a drugu u posudu. Poklopite zagrijanim poklopcem peke, pospite žarom i pecite.
  • 6 Za to vrijeme krupno narežite povrće. Šampinjone ostavite cijele.
  • 7 Nakon 30 minuta peku otklopite, kopuna premažite medom, dodajte povrće, pospite 1 žlicom Vegete, poklopite i nastavite peći još oko 20 minuta.

Savjet

Preporučujemo da koristite duboku tepsiju s poklopcem ili jednostavno dublju tepsiju prekrijte papirom za pečenje, a zatim i aluminijskom folijom da bi kod pečenja što više sokova ostalo u mesu.

Posluživanje

Pečenog kopuna izvadite, narežite i poslužite s pečenim povrćem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke