Meni Search

Gladan kao vuk

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhana govedina s umakom od hrena
Varivo od kelja i teletine
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Govedina s lukom
Odresci u paketiću
Polpete od oslića
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Harrisa janjetina s limunom
Pizza sirni jastučići
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Špageti s tikvicama
Tuna burger
Mesna rolada u tijestu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Vegetarijanski čips
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Pileća prsa iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpiri u kaputiću od pancete
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski kotleti s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Mesne okruglice u umaku
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u egzotičnom umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Puretina s jabukom iz pećnice
Sarma sa suhim mesom
Ciganski odrezak
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Kotlovina
Medeni teleći kotleti
Miješani grill
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Gorički povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća prsa s crnim tartufom
Ramstek s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Patka s mlincima
Slasni BBQ burgeri
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje pikant
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pureći hamburger
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina s roštilja
Slatko twist pile
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena pečenka u vinu
Pikantni gulaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Neobične punjene paprike
Skandinavske rolice s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s bižima
Fish&Chips u tortilji
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća krilca s roštilja
Fino varivo v loncu
Slatki lungić
Punjeni kelj s plodovima mora
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Meso u woku na indonezijski način
Macho hamburger
Španjolski migas s bundevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kiselo zelje i repa, jela od heljde, prosa, ječma i leće, žganci i palenta samo su neki od specijaliteta slovenske kuhinje, koja se oslanja na autentičnost i domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Sastojci

Za pogačice:
300 g Prosene kaše Podravka
600 ml vode
1 žličica soli
1 žličica maslaca
1 žlica Polubijelog brašna Podravka
1 jaje
1 žličica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
Za prilog od kupusa:
3 žlice ulja
1 glavica luka
500 g narezanog kiselog kupusa
1 žličica Vegete
2 češnja češnjaka
2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka
Za kotlete:
4 svinjska kotleta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Proso stavite kuhati u uzavrelu, posoljenu vodu. Kuhajte ga dok ne upije svu vodu, a potom ga ohladite.
  • 2 Rashlađenom prosu dodajte rastopljeni maslac, brašno, jaje, Vegetu, peršin i sve dobro promiješajte.
  • 3 Mokrim rukama oblikujte pogačice i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta.
  • 5 Na ugrijanom ulju popecite nasjeckani luk.
  • 6 Dodajte kiseli kupus i Vegetu. Pirjajte povremeno dolijevajući vodu dok kupus ne omekša.
  • 7 Pred kraj umiješajte nasjeckani češnjak i crvenu papriku.
  • 8 Kotlete na rubovima malo zarežite, posolite i popaprite. Na vrućem ulju pecite kotlete s jedne i druge strane.

Savjet

Ako je kupus prekiseli, prethodno ga isperite i ocijedite.

Posluživanje

Tople pogačice poslužite s pirjanim kiselim kupusom i kotletima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 315.95 39 39
Kalcij mg 80.39 8 8
Kalij mg 641.37 17 17
Vitamin C mg 13.74 18 15
Vitamin E mg 9.16 42 42
Vitamin D μg 13.09 7 7
Vitamin A μg 233.38 6 5
Sol g 2.62 0 0
Bjelančevine g 21.02 - -
Vlakna g 6.01 - -
Ugljikohidrati g 71.42 - -
Masti g 19.26 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke