Meni Search

Lud k'o šiba

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima

Pečena piletina s limunom
Riblja juha s Malte
Pikantne mazalice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Irska janjetina
Pečena janjetina s bademima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Male teleće pitice
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Cipar - Lungić na ciparski
Šampinjoni u palačinki
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Lungić u sendviču
Mesna rolada u tijestu
Tuna burger
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Medeni teleći kotleti
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Aromatizirani kruh
Krem juha sa sjemenkama
Pašticada s njokima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetna janjetina
Polupunjene paprike
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Teletina s pirjanim povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kineska juha s račićima i gljivama
Brancinovo oko
Marokanska salata s cous-cousom
Slasni BBQ burgeri
Sočni pureći ražnjići
Kotlovina
Teriyaki piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti s pistacijama
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Kotleti u pivskom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Patka s mlincima
Cous-cous s povrćem
Sunčani užitak mediterana
Fiš paprikaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Juha od bundeve s jabukom
Nadjevene lignje
Hrskave tortice od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Irski gulaš (Irish stew)
Mirisna pureća rolada
Vratina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina sa šafranom
Pohani buncek
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Jakobove kapice s umakom
Piletina u pivu
Pohana skuta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kiselo zelje i repa, jela od heljde, prosa, ječma i leće, žganci i palenta samo su neki od specijaliteta slovenske kuhinje, koja se oslanja na autentičnost i domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Sastojci

Za pogačice:
300 g Prosene kaše Podravka
600 ml vode
1 žličica soli
1 žličica maslaca
1 žlica Polubijelog brašna Podravka
1 jaje
1 žličica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
Za prilog od kupusa:
3 žlice ulja
1 glavica luka
500 g narezanog kiselog kupusa
1 žličica Vegete
2 češnja češnjaka
2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka
Za kotlete:
4 svinjska kotleta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Proso stavite kuhati u uzavrelu, posoljenu vodu. Kuhajte ga dok ne upije svu vodu, a potom ga ohladite.
  • 2 Rashlađenom prosu dodajte rastopljeni maslac, brašno, jaje, Vegetu, peršin i sve dobro promiješajte.
  • 3 Mokrim rukama oblikujte pogačice i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta.
  • 5 Na ugrijanom ulju popecite nasjeckani luk.
  • 6 Dodajte kiseli kupus i Vegetu. Pirjajte povremeno dolijevajući vodu dok kupus ne omekša.
  • 7 Pred kraj umiješajte nasjeckani češnjak i crvenu papriku.
  • 8 Kotlete na rubovima malo zarežite, posolite i popaprite. Na vrućem ulju pecite kotlete s jedne i druge strane.

Savjet

Ako je kupus prekiseli, prethodno ga isperite i ocijedite.

Posluživanje

Tople pogačice poslužite s pirjanim kiselim kupusom i kotletima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 315.95 39 39
Kalcij mg 80.39 8 8
Kalij mg 641.37 17 17
Vitamin C mg 13.74 18 15
Vitamin E mg 9.16 42 42
Vitamin D μg 13.09 7 7
Vitamin A μg 233.38 6 5
Sol g 2.62 0 0
Bjelančevine g 21.02 - -
Vlakna g 6.01 - -
Ugljikohidrati g 71.42 - -
Masti g 19.26 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke