Meni Search

Gladan kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Varivo od kelja i teletine
Pureći hamburger
Pileća prsa s crnim tartufom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Teletina s pirjanim povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Španjolski migas s bundevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Slatko twist pile
Medeni teleći kotleti
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Miješani grill
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća krilca s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Fino varivo v loncu
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Harrisa janjetina s limunom
Slasni BBQ burgeri
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ciganski odrezak
Tortilje pikant
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Odresci u paketiću
Mesne okruglice u umaku
Pašticada s njokima
Pureća rolada s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sočna rebarca
Sarma sa suhim mesom
Slatki lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pikantni gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina s bižima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski gulaš
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Meso u woku na indonezijski način
Punjeni kelj s plodovima mora
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Obojeni hamburger
Gorički povrtni lonac
Glazirana patka s umakom od jabuka
Neobične punjene paprike
Špageti s tikvicama
Patka s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina s roštilja
Janjetina na padelu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski medaljoni s kestenima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Biftek rolice
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Sočna Wellington pečenka
Hrenovke u panceti
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Polpete od oslića
Fino začinjena piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Kotlovina
Pileća prsa iz pećnice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke