Meni Search

Gladan kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Govedina s lukom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureći hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Biftek rolice
Pikantni gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Punjeni kelj s plodovima mora
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Polpete od oslića
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa s crnim tartufom
Slasni BBQ burgeri
Macho hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatki lungić
Pureća rolada s mlincima
Slatko twist pile
Krumpiri u kaputiću od pancete
Neobične punjene paprike
Varivo od kelja i teletine
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa punjena čvarcima
Quiche od bundeve, sira i luka
Medeni teleći kotleti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna Wellington pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Ciganski odrezak
Tortilje pikant
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Patka s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Miješani grill
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci s umakom od kupina
Svinjski medaljoni s kestenima
Špageti s tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Kotlovina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Gorički povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s povrćem
Fino začinjena piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Umak od limete (Molho de limao)
Hrenovke u panceti
Janjetina s bižima
Odresci u umaku s češnjakom
Fino varivo v loncu
Pašticada s njokima
Sarma sa suhim mesom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Povrtni lonac
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesna rolada u tijestu
Španjolski migas s bundevom
Vratina s roštilja
Piletina u pivu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u paketiću
Pileća krilca s roštilja
Harrisa janjetina s limunom
Mesne okruglice u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u egzotičnom umaku
Vegetarijanski čips
Teletina s pirjanim povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke