Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrenovke u panceti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vegetarijanski čips
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Juha od gljiva
Fino začinjena piletina
Mesna rolada u tijestu
Odresci u paketiću
Varivo od kelja i teletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u egzotičnom umaku
Biftek rolice
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Medeni teleći kotleti
Povrtni lonac
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci s umakom od kupina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Harrisa janjetina s limunom
Špageti s tikvicama
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni BBQ burgeri
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino varivo v loncu
Odresci u umaku s češnjakom
Macho hamburger
Janjetina na padelu
Patka s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatki lungić
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Lazanje u tavi
Sarma sa suhim mesom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Teletina s pirjanim povrćem
Slatko twist pile
Kuhana govedina s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantni gulaš
Obojeni hamburger
Govedina s lukom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureća rolada s mlincima
Vratina s roštilja
Sočna Wellington pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice u umaku
Kotlovina
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje pikant
Quiche od bundeve, sira i luka
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pureći hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Tuna burger
Pileća krilca s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Ribarska popara
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Neobične punjene paprike
Ciganski odrezak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke