Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Slasni BBQ burgeri
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Obojeni hamburger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teletina s pirjanim povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Patka s mlincima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pizza sirni jastučići
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Piletina u pivu
Mesna rolada u tijestu
Mediteranski kruščić s lovorom
Lazanje u tavi
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u paketiću
Slatki lungić
Mesne okruglice u umaku
Ramstek s povrćem
Fino varivo v loncu
Medeni teleći kotleti
Puretina s jabukom iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Pikantni gulaš
Quiche od bundeve, sira i luka
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sarma sa suhim mesom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Špageti s tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanski čips
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Slatko twist pile
Povrtni lonac
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fino začinjena piletina
Macho hamburger
Pureći hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Harrisa janjetina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Meso u woku na indonezijski način
Juha od gljiva
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna Wellington pečenka
Svinjski gulaš
Ciganski odrezak
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Vratina s roštilja
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća krilca s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Tortilje pikant
Odresci u umaku s češnjakom
Ribarska popara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od kelja i teletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina u egzotičnom umaku
Neobične punjene paprike
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Sočna rebarca
Kotlovina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke