Meni Search

Gladna kao vuk

Punjena pečenka u vinu

Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Hrenovke u panceti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća krilca s roštilja
Puretina s jabukom iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Govedina s lukom
Fino varivo v loncu
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mesna rolada u tijestu
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina s roštilja
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fish&Chips u tortilji
Meso u woku na indonezijski način
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sarma sa suhim mesom
Odresci u paketiću
Quiche od bundeve, sira i luka
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od kelja i teletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Juha od gljiva
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ciganski odrezak
Vegetarijanski čips
Mesne okruglice u umaku
Neobične punjene paprike
Macho hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatko twist pile
Ribarska popara
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pureći hamburger
Kotlovina
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Piletina u egzotičnom umaku
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantni gulaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Biftek rolice
Slasni BBQ burgeri
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Patka s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Medeni teleći kotleti
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Fino začinjena piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Špageti s tikvicama
Tortilje pikant
Svinjski gulaš
Sočna Wellington pečenka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci

750 g svinjskog karea u komadu – bez kosti
ocat
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 vezica povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja – jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe130 min

  • 1 Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.
  • 2 Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.
  • 3 Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.
  • 4 Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.
  • 5 U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.
  • 6 Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.
  • 7 Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Male tajne

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 383.32 48 48
Kalcij mg 107.76 11 11
Kalij mg 807.62 22 22
Niacin mg 14.33 102 72
Vitamin C mg 13.37 18 15
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 3937.82 98 79
Sol g 4.29 0 0
Bjelančevine g 34.12 - -
Vlakna g 3.48 - -
Ugljikohidrati g 28.43 - -
Masti g 30.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke