Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riblji ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Gulaš od oslića i povrća
Bouillabaisse
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Lignji po gosposki
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brudet
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirane srdele
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke