Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Srneći file na salatu
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke