Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s tri vrste gljiva
Pogača sa sardinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza sirni jastučići
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke