Meni Search

Superwoman

Punjena teleća prsa

Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Brudet
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Lignje na šumskom rižotu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirane srdele
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mini shepherd's pie
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižini ravioli s mozzarellom
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bakalar s krumpirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko će vas nagraditi finim pečenjem uz mlince.

Sastojci

1 teleći flam (oko 2 kg)
250 g pileće jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete pikant
1 Goveđi temeljac za jela Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

8 osobe150 min

  • 1 Meso očistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • 2 Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • 3 Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • 4 Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
  • 5 Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 6 Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • 7 Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • 8 Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.

Savjet

Ako vam je nadjev ispao malo rijeđi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.

Posluživanje

Pečeno meso narežite i poslužite uz mlince.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke