Meni Search

Pečene bundeve nadjenite piletinom i gljivama pa pospite naribanim sirom i uživajte u raznolikosti okusa spojenim u jednom jelu.

Sastojci

2 manje butternut tikve (600 – 800 g svaka)
100 g luka
400 g pilećeg filea
400 g gljiva
30 ml ulja
250 g polutvrdog sira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe70 min

  • 1 Tikve ogulite, prerežite na pola po dužini, očistite od koštica i operite. Pomoću žlice tikvu dodatno malo izdubite od vrha prema dijelu gdje su bile koštice.
  • 2 Tikve stavite u lim za pečenje obložen pek papirom, lagano ih posolite, popaprite i stavite na 30-ak minuta u pećnicu zagrijanu na 200 °C.
  • 3 U tavu na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte piletinu narezanu na rezance i kratko ju popržite. Dodajte gljive narezane na ploške, pospite Vegetom i popržite dok tekućina koju puste gljive ne ishlapi.
  • 4 Uklonite s vatre pa s dobivenim nadjevom napunite pečene bundeve, pospite naribanim sirom i pecite još 20-ak minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 687.67 86 86
Kalcij mg 519.26 52 52
Kalij mg 1128.22 30 30
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 23.46 168 117
Vitamin D μg 110.5 55 55
Vitamin A μg 1023.95 26 20
Sol g 0.64 0 0
Bjelančevine g 41.38 - -
Vlakna g 5.35 - -
Ugljikohidrati g 16.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.27 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 10.37 - -
- zasićene masne kiseline g 14.65 - -
Masti g 34.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke