Meni Search

Gladan kao vuk

Punjeni kelj s plodovima mora

Meso u woku na indonezijski način
Patka s mlincima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Krumpiri u kaputiću od pancete
Piletina u aromatičnom omotaču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Fino začinjena piletina
Hrenovke u panceti
Fino varivo v loncu
Harrisa janjetina s limunom
Janjetina na padelu
Pileća krilca s roštilja
Vratina s roštilja
Neobične punjene paprike
Pikantni gulaš
Punjena pečenka u vinu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Medeni teleći kotleti
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa s crnim tartufom
Mesne okruglice u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Macho hamburger
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća prsa iz pećnice
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Govedina s lukom
Janjetina s bižima
Španjolski migas s bundevom
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u paketiću
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kotlovina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sarma sa suhim mesom
Piletina s nadjevom od ajvara
Biftek rolice
Polpete od oslića
Odresci s umakom od kupina
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna rebarca
Gorički povrtni lonac
Lazanje u tavi
Puretina s jabukom iz pećnice
Tortilje pikant
Ramsteak u seksi umaku
Mesna rolada u tijestu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatko twist pile
Tuna burger
Slatki lungić
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Varivo od kelja i teletine
Povrtni lonac
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni BBQ burgeri
Ciganski odrezak
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s pirjanim povrćem
Pureći hamburger
Svinjski kotleti s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna Wellington pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pašticada s njokima
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuhano meso s umakom od hrena
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s tikvicama
Svinjski medaljoni s kestenima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pravi je trenutak da kelj postane vaše omiljeno jelo jer uz ove fine sarmice s plodovima mora i raznolikim povrćem otkrit ćete čar kelja u spoju mediterana i kontinenta na istom tanjuru.

Sastojci

800 g kelja
500 g plodova mora ( 800g - 1kg smrznutih) – lignje, dagnje, gamberi
100 g šampinjona
100 g Pancete Podravka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
peršin
50 g krušnih mrvica
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
2 jaja
100 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Za Primorsku salatu
100 g luka
400 g mrkve
250 g mladog Graška Podravka
50 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Listove kelja blanširajte u kipućoj vodi kratko da omekšaju.
  • 2 Nakon blanširanja uronite ih u hladnu vodu tako da zadrže lijepu zelenu boju.
  • 3 Korijen lista odstranite (kao kod sarme), a zatim pripremite nadjev.
  • 4 Na malo masnoće popržite pancetu, češnjak i šampinjone.
  • 5 Dodajte plodove mora koje ste prethodno kratko prokuhali.
  • 6 Popaprite, dodajte sok limuna, krušne mrvice i 1 žlicu Vegete.
  • 7 Pripremljenim nadjevom napunite listove kelja, oblikujte u sarmice i slažite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  • 8 Vrhnje, mlijeko i jaja pomiješajte pa tom mješavinom zalijte sarmice. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
  • 9 Na zagrijano ulje stavite luk narezan na ploške i mrkvu narezanu na kolutiće.
  • 10 Lagano pržite na vatri dok se luk ne zažuti pa dodajte grašak, posolite, popaprite i lagano pirjajte, povremeno malo podlijevajući vodom dok mrkva i grašak ne omekšaju.
  • 11 Pospite peršinom.

Savjet

Umjesto kelja možete upotrijebiti broskvu, vinovu lozu ili slično.

Posluživanje

Punjeni kelj s plodovima mora poslužite s pirjanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 744.38 93 93
Kalcij mg 498.32 50 50
Kalij mg 2183.95 59 59
Pantotenska kiselina mg 2.24 32 32
Niacin mg 17.36 124 87
Vitamin D μg 55.75 28 28
Vitamin A μg 47015.85 1175 940
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 44.15 - -
Vlakna g 11.63 - -
Ugljikohidrati g 61.45 - -
Masti g 60.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke