Meni Search

Macho

Pureća rolada s mlincima

Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina s medom od kadulje
Pileća krilca s Coca-Colom
Kotlovina
Grill vratina u sendviču
File steak na povrću
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Pileći štapići u ketchupu
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Salata od tune i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s acetom balsamicom
Juha od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Kotleti u pivskom umaku
Slatki lungić
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Odrezak s umakom chimichurri
Ribarska popara
Kotlet s varivom od leće
Nadjevene lignje
Govedina s lukom
Rebarca s grilla
Pita s crnim pivom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Marinirano svinjsko pečenje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Dagnje na buzaru
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Medeni teleći kotleti
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Slasni BBQ burgeri
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s pirjanim povrćem
Biftek rolice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Hrenovke u panceti
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Pašticada
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Punjene tikve
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Pileća krilca s roštilja
Lungić s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Želite li za blagdane uživati u posebnoj atmosferi, pripremite tradicionalnu puretinu s mlincima na moderniji način kao roladu. Okusi voća i šampinjona čine od ovog recepta pravi hit.

Sastojci

1 pureća prsa od oko 800 g
papar
2 paketa mlinaca 250 g
50–100 g maslaca
100 g suhih šljiva bez koštica
2 jabuke
300 g očišćenih zrna grožđa
200 g manjih šampinjona
50 ml ulja
250 g Pancete Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite u odrezak, pokrijte prozirnom folijom i potucite batom za meso. Prozirna folija spriječiti će oštećenje i pucanje odreska prilikom stanjivanja.
  • 2 Oblikovani odrezak popaprite i pospite 1 žlicom Vegete. Preko odreska rasporedite mlince koje ste prethodno kratko uronili u kipuću vodu i ocijedili.
  • 3 Mlince prelijte rastopljenim maslacem, po sredini složite suhe šljive i jabuku oguljenu i narezanu na kriške te zarolajte u roladu. Tako pripremljenu roladu prenesite u vatrostalnu posudu za pečenje.
  • 4 Obložite je duljim tankim ploškama pancete. Oko rolade rasporedite luk narezan na četvrtine, jabuku narezanu na kriške, zrna grožđa i šampinjone. Sve zajedno prelijte uljem i podlijte vinom.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Ostatak mlinaca skuhajte ni prelijte dijelom umaka od pečenja.

Savjet

Pureća prsa moderna su inačica purice s mlincima, no prilikom termičke obrade se isušuju stoga će maslac kojim smo prelili mlince dati sočnost ovom jelu.

Posluživanje

Pečenu roladu kratko ohladite, narežite na ploške, prelijte ostatkom umaka od pečenja i poslužite s voćem i šampinjonima te pripremljenim mlincima.

Male tajne

Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti grožđe (300 g grožđa) zamijenite ga sa 100 g suhih grožđica ili suhih smokava.


Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 678.31 85 85
Kalcij mg 98.4 10 10
Kalij mg 1591.45 43 43
Pantotenska kiselina mg 2.53 36 36
Niacin mg 27.25 195 136
Vitamin D μg 83.5 42 42
Vitamin A μg 1594.4 40 32
Sol g 3.98 0 0
Bjelančevine g 68.16 - -
Vlakna g 5.32 - -
Ugljikohidrati g 45.14 - -
Masti g 78.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke