Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pureći hamburger

Gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od bulgura s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Pašticada
Caponata alla Podravka
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjska jetrica u umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Sočni pureći ražnjići
Juha od rikule i račića
Salata od tune i krastavaca
Piletina s kozjim sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesna rolada u tijestu
Salata od liganja
Hladna juha od avokada
Svinjski file s povrćem
Špageti s pistacijama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kotleti u pivskom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileći štapići u ketchupu
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palamida s čilijem i mangom
Piletina na tajlandski način
Omlet s paprikom i kukuruzom
Riža s tunom
Crveno ljetno varivo
Pohani zamotuljci
Rižoto s tunom
Tjestenina u finom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Senf s paprikama
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Fiš paprikaš
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Zapečena ricotta
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Tjestenina mediterana
Dalmatinske polpete
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir u košuljici
Prilog od prokulica
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s pistacijama
Salata sa skutom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rajčica s kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Slatki lungić
Grčka seljačka salata
Jakobove kapice s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohane paprike
Rosti
Sočna pureća rolada
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ovaj neobično ukusan hamburger pun šarenih dodataka, a uz uprženi Podravkin ajvar užitak zalogaja bit će nenadmašan.

Sastojci

500 g purećeg mljevenog mesa
2 žličice Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 jaje
sol
Crni mljeveni papar Podravka
prstohvat Bosiljka sušenog Podravka
1 ljubičasti luk
1 crveni luk
1 zelena paprika
1 crvena paprika
100 g zelenog radiča
4 hamburger peciva
1 Ajvar uprženi blagi Podravka (350 g)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Purećem mljevenom mesu dodajte Vegetu, peršin, jaje, sol, papar i malo sušenog bosiljka, pomiješajte te pustite da odstoji.
  • 2 Za to vrijeme narežite kolutove ljubičastog i crvenog luka, crvene i zelene paprike te natrgajte na srednje komade listove zelenog radiča.
  • 3 Meso oblikujte u pljeskavice i ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.
  • 4 Hamburger pecivo prerežite po pola pa na donju polovicu namažite ajvar, stavite kolutove crvenog i ljubičastog luka, zatim meso, kolutove zelene i crvene paprike, a na samom kraju zeleni radič.
  • 5 Gornju polovicu peciva lagano namažite ajvarom i preklopite te poslužite.

Podijeli s prijateljima