Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pureći hamburger

Palamida s čilijem i mangom
Fileti lososa u finom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Mesna rolada u tijestu
Pileća krilca s Coca-Colom
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Hladna juha od avokada
Pohani zamotuljci
Svinjska jetrica u umaku
Rajčica s kukuruzom
Slatki lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rosti
Piletina na tajlandski način
Gulaš od gljiva
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina s kozjim sirom
Špinatova juha s feta sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Riža s tunom
Tjestenina mediterana
Grdobina u pikantnoj šalši
Prilog od prokulica
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Srneći file na salatu
Salata od liganja
Pileći štapići u ketchupu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Voćna juha od višanja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s pistacijama
Popečci od bulgura s umakom
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Male teleće pitice
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Dalmatinske polpete
Juha od rikule i račića
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Crveno ljetno varivo
Fiš paprikaš
Senf s paprikama
Pašticada
Krumpir u košuljici
Piletina s nadjevom od ajvara
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kobasica u pivu i pecivu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Kotleti u pivskom umaku
Špageti s pistacijama
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata sa skutom
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Jakobove kapice s umakom
Salata od tune i krastavaca
Grill pirjana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ovaj neobično ukusan hamburger pun šarenih dodataka, a uz uprženi Podravkin ajvar užitak zalogaja bit će nenadmašan.

Sastojci

500 g purećeg mljevenog mesa
2 žličice Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 jaje
sol
Crni mljeveni papar Podravka
prstohvat Bosiljka sušenog Podravka
1 ljubičasti luk
1 crveni luk
1 zelena paprika
1 crvena paprika
100 g zelenog radiča
4 hamburger peciva
1 Ajvar uprženi blagi Podravka (350 g)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Purećem mljevenom mesu dodajte Vegetu, peršin, jaje, sol, papar i malo sušenog bosiljka, pomiješajte te pustite da odstoji.
  • 2 Za to vrijeme narežite kolutove ljubičastog i crvenog luka, crvene i zelene paprike te natrgajte na srednje komade listove zelenog radiča.
  • 3 Meso oblikujte u pljeskavice i ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.
  • 4 Hamburger pecivo prerežite po pola pa na donju polovicu namažite ajvar, stavite kolutove crvenog i ljubičastog luka, zatim meso, kolutove zelene i crvene paprike, a na samom kraju zeleni radič.
  • 5 Gornju polovicu peciva lagano namažite ajvarom i preklopite te poslužite.

Podijeli s prijateljima