Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Meso u woku na indonezijski način
Patka s mlincima
Tortilje pikant
Fino varivo v loncu
Odresci u paketiću
Sarma sa suhim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureći hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina s roštilja
Slatko twist pile
Janjetina s medom od kadulje
Mesna rolada u tijestu
Punjena pečenka u vinu
Slasni BBQ burgeri
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća krilca s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanski čips
Kotlovina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Rebarca s grilla
Fino začinjena piletina
Biftek rolice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrenovke u panceti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Pašticada s njokima
Svinjski gulaš
Macho hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Harrisa janjetina s limunom
Govedina s lukom
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Ribarska popara
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Glazirana patka s umakom od jabuka
Špageti s tikvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Tuna burger
Piletina u egzotičnom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice u umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Sočna rebarca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna Wellington pečenka
Ciganski odrezak
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Neobične punjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pureća rolada s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantni gulaš
Slatki lungić
Quiche od bundeve, sira i luka
Varivo od kelja i teletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Juha od gljiva
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke