Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Harrisa janjetina s limunom
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Hrenovke u panceti
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Neobične punjene paprike
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teletina s pirjanim povrćem
Tortilje pikant
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Velika Britanija - Pastirska pita
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso u woku na indonezijski način
Pašticada s njokima
Kotlovina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ribarska popara
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Odresci u paketiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci s umakom od kupina
Govedina s lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Ciganski odrezak
Pileća krilca s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Piletina s nadjevom od ajvara
Povrtni lonac
Piletina u pivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Macho hamburger
Biftek rolice
Patka s mlincima
Pureći hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mladi krumpir s ajvarom
Slatko twist pile
Juha od gljiva
Fino začinjena piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pureća rolada s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice u umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Varivo od kelja i teletine
Sarma sa suhim mesom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Punjena pečenka u vinu
Vegetarijanski čips
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Piletina u egzotičnom umaku
Špageti s tikvicama
Medeni teleći kotleti
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke