Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Juha od gljiva
Piletina u egzotičnom umaku
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slasni BBQ burgeri
Pikantni gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanski čips
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada s njokima
Odresci s umakom od kupina
Slatki lungić
Tortilje pikant
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Varivo od kelja i teletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Govedina s lukom
Povrtni lonac
Neobične punjene paprike
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Quiche od bundeve, sira i luka
Glazirana patka s umakom od jabuka
Hrenovke u panceti
Mesne okruglice u umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fino varivo v loncu
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti s tikvicama
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Pizza sirni jastučići
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Vratina s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fino začinjena piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Sarma sa suhim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća krilca s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u pivu
Tuna burger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mesna rolada u tijestu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna Wellington pečenka
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatko twist pile
Pureći hamburger
Kotlovina
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s pirjanim povrćem
Ciganski odrezak
Harrisa janjetina s limunom
Patka s mlincima
Punjena pečenka u vinu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ribarska popara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u paketiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileća prsa iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Sočna rebarca
Biftek rolice
Meso u woku na indonezijski način
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke