Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Ossobuco
Mirisna pečenka
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s ribom
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Kobasica u pivu i pecivu
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina laganini
Pečena piletina s limunom
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke