Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Janjetina na padelu
Meso s repom
Turske pizze
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Lazanje s lignjama
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Piletina na kijevski način
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke