Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Fina pikantna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci od morskog psa
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Ossobuco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na kijevski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Viška pogača
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Mesne okruglice
Salata od liganja
Povrtni lonac
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lagana sarma
Prežgana juha
Krem juha od tikvica
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina s povrćem
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke