Meni Search

Ful nabrijana

Rajčica s kukuruzom

Miješani grill
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Piletina na kijevski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Prežgana juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Aromatizirani kruh
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Lazanje s lignjama
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mora
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke