Meni Search

Ful nabrijana

Rajčica s kukuruzom

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Lazanje s lignjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s ribom
Ossobuco
Meso s repom
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hlebinska i pretepena juha
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke