Meni Search

Ful nabrijana

Rajčica s kukuruzom

Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Rolice od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Pohani tofu s povrćem
Ossobuco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s ribom
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Riba u bijelom umaku
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Lazanje s lignjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke